Chyby P0171 a P2015

1974 - 1992 & 2009 - 201.

Moderátor: George

Odpovědět
jakubfigo
Nový člen
Nový člen

Chyby P0171 a P2015

Příspěvek od jakubfigo »

Čau mám scirocco 2.0 tsi 147kw. Byl jsem na stk a bohužel jsem neprošel kompletně na diagnostice našli chyby P0171 a P2015.
Takže to teď musím opravit. A chtěl by jsem radu o jaké přesně chyby se jedná? A na kolik cca může vyjít oprava chyb.
Předem děkuji za veškeré informace. Díky

PoloGT
Nový člen
Nový člen

Re: Chyby P0171 a P2015

Příspěvek od PoloGT »

Chybový kód P0171: Příliš mnoho vzduchu nebo málo paliva. Takže příliš mnoho vzduchu způsobuje chudou směs paliva. Normálně to způsobuje únik podtlaku nebo ucpané vstřikovače s nízkým tlakem paliva. Podívej se, jestli se valí kouř mezi převodovkou a motorem. Je tam těsnění hlavní kliky, což je to, co to způsobuje. Kolem 200 000 km by se to mělo preventivně vyměnit, aby se předešlo větším škodám. Regulační ventil tlaku klikové skříně může selhat a způsobit nadměrný tlak v klikové skříni, a pokud se tak stane, má schopnost poškodit zadní hlavní těsnění.

Chybový kód P2015: Je potřeba vyčistit sací ventil a také sací potrubí, protože je to nadměrně zanesené karbonem. Ta škrtící klapka v sacím ventilu se musí volně otáčet. Nesmí být přidřená. Sací potrubí a ventil vyměnit za nové, ať je klid. Ventily zevnitř sacího potrubí jsou opotřebované a je nutné je vyměnit, protože dobře nechodí. Celkem drahá záležitost. Tankujte jen ten nejlepší benzin s aditivy, jinak to takto dopadne.

Odpovědět

Zpět na „Scirocco“