ElsaWin 5.20 + data - AKTUALIZACE 08/2024
Moderátor: standokan
-
- Nový člen
Tak to vypadá že soubory jsou poškozeny přes WinRAR šla udělat oprava ale vzhledem k tomu že že se o něco zmenšila velikost souborů tak to bude nekompletní
- RedMax
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Data jsem zkontroloval a jsou zcela v pořádku. Chyba je tedy na straně uživatele.
I přesto jsem ale udělal nové balíky, je tedy možno si stáhnout střední balíky po 8GB a nebo jeden velký balík bez rozdělení na části. Tyto nové balíky jsou bez komprese, což by mělo zajistit kompatibilitu v jakémkoliv archivačním programu.
Odkazy jsou doplněné v prvním příspěvku.
I přesto jsem ale udělal nové balíky, je tedy možno si stáhnout střední balíky po 8GB a nebo jeden velký balík bez rozdělení na části. Tyto nové balíky jsou bez komprese, což by mělo zajistit kompatibilitu v jakémkoliv archivačním programu.
Odkazy jsou doplněné v prvním příspěvku.
My Cars: Audi A4 B7 3.0TDi ASB | VW Caddy Maxi 2KJ 2.0TDi BMM
-
- Nový člen
Staženo funkční na WIN10 x64
Držel jsem se přesně dle návodu, jen co není dobře popsané je přechod na Elsu 5, kde to hází při instalaci chybu.
Má instalace:
1. Vždy jsem se přihlásil jako Super Správce
(Do vyhledávacího pole na hlavním panelu zadejte text „CMD“ a klepněte pravým tlačítkem myši na Příkazový řádek a vyberte možnost Spustit jako správce.
V okně Administrator: Příkazový řádek zadejte příkaz net user administrator /active:yes a stiskněte klávesu Enter. Mezi slovy „administrator“ a „/active:yes“ je mezera.
Klikněte na ikonu Windows a na ikonu Účty, následně klikněte na možnost Správce a přihlaste se se svým účtem Super správce.)
2. Postup dle tohoto videa
https://www.youtube.com/watch?v=TWzmYqFTbGY
Jde o poopravení souborů "rldal.C.cs-CZ.mdb" popř. VŠECH těchto souborů dle toho ve kterém jazyce to instalujete (GB, De ..atd..)
3. Nevyhovovala mi ve verzi 6.0 Němčina tak jsem nainstaloval zpět verzi 5.3 ve verzi CZ a vše je funkční v češtině
Tak snad to někomu pomůže a ušetří čas a nervy
Držel jsem se přesně dle návodu, jen co není dobře popsané je přechod na Elsu 5, kde to hází při instalaci chybu.
Má instalace:
1. Vždy jsem se přihlásil jako Super Správce
(Do vyhledávacího pole na hlavním panelu zadejte text „CMD“ a klepněte pravým tlačítkem myši na Příkazový řádek a vyberte možnost Spustit jako správce.
V okně Administrator: Příkazový řádek zadejte příkaz net user administrator /active:yes a stiskněte klávesu Enter. Mezi slovy „administrator“ a „/active:yes“ je mezera.
Klikněte na ikonu Windows a na ikonu Účty, následně klikněte na možnost Správce a přihlaste se se svým účtem Super správce.)
2. Postup dle tohoto videa
https://www.youtube.com/watch?v=TWzmYqFTbGY
Jde o poopravení souborů "rldal.C.cs-CZ.mdb" popř. VŠECH těchto souborů dle toho ve kterém jazyce to instalujete (GB, De ..atd..)
3. Nevyhovovala mi ve verzi 6.0 Němčina tak jsem nainstaloval zpět verzi 5.3 ve verzi CZ a vše je funkční v češtině
Tak snad to někomu pomůže a ušetří čas a nervy
- RedMax
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Postup při instalaci na verzi 5.0 s databází Škoda je normálně popsaný, stejně tak je přiložen i opravený soubor.
5. Nainstalovat upgrade 5.0 (pokud by ti instalace selhala při importu databází, bude to pravděpodobně kvůli jinému jazyku než CZ a souboru "rldal.C.xx-xx.mdb", postupuj pak podle návodu "error-install-upgrade-5.0")
5. Nainstalovat upgrade 5.0 (pokud by ti instalace selhala při importu databází, bude to pravděpodobně kvůli jinému jazyku než CZ a souboru "rldal.C.xx-xx.mdb", postupuj pak podle návodu "error-install-upgrade-5.0")
-
- Nový člen
Re: ElsaWin 5.20 + data - AKTUALIZACE 08/2024
Tak elsa už funguje moc díky
Jen teda mi nefungují elektrický schémata u starších Audi fungují až od roku 2015.
Může se někdo podívat kdo to instaloval jestli mu fungují elektrický schémata pro Audi A4 B6 2002-2004 abych věděl zda je jen špatně něco u mě nebo jestli tam ty data nejsou ?
Díky
Jen teda mi nefungují elektrický schémata u starších Audi fungují až od roku 2015.
Může se někdo podívat kdo to instaloval jestli mu fungují elektrický schémata pro Audi A4 B6 2002-2004 abych věděl zda je jen špatně něco u mě nebo jestli tam ty data nejsou ?
Díky
-
- Nový člen
Mám tam nainstalovaných 8 jazyků takže v tom to není.
V češtině nejsou data vůbec a v němčině se zobrazí názvy ale jak na to kliknu tak se zobrazí tato stránka není dostupná jak kdyby to vyhledávalo přes internet.
V češtině nejsou data vůbec a v němčině se zobrazí názvy ale jak na to kliknu tak se zobrazí tato stránka není dostupná jak kdyby to vyhledávalo přes internet.
- RedMax
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Ty elektro schémata mi na Audi také nejdou, zrovna pár dní zpět jsem potřeboval na A3 a ani prd, naštěstí A3 je převlečená Octavia, tak jsem se podíval tam. Nevím proč tam nejsou, ale nikdy tam nebyli.
-
- Nový člen
No někde píšou že to aktualizovat max na 5.1 a k tomu data AUDI 03.2014 takže předpokládám že ve 4.1 nebudou fungovat ty data Audi 03.2015
- RedMax
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Počkat počkat, myslel si že v 5.1, nikoliv ve 4.1, nebudou fungovat data Audi 03.2015? Hele nevím, já tu Elsu mám dobrých deset let a přišel jsem na to v podstatě až teď. Jestli se ti to chce zkoušet, můžeš. 
Edit: Ty máš nainstalovanou i němčinu a tam ty schémata také nejsou?

Edit: Ty máš nainstalovanou i němčinu a tam ty schémata také nejsou?
-
- Nový člen
Jo přesně jestli data Audi 03.2015 by fungovaly v 5.1
Ale furt nevím jestli tam ty schémata budou páč k tomu píše že je potřeba data Audi 03.2014.
A jo mám tam nainstalovaný jazyky CZ, DE ,GB,ES,FR,IT,NL,RO ale ani v jednom elektrický schémata nejsou ukáže se jakoby internetová stránka a v tom stránka nenalezena (vyhledat v bing)
Zkusím se v tom ještě prohrabat ale když tak aspoň dílenský příručky fungují a za to díky 🫡
Ale furt nevím jestli tam ty schémata budou páč k tomu píše že je potřeba data Audi 03.2014.
A jo mám tam nainstalovaný jazyky CZ, DE ,GB,ES,FR,IT,NL,RO ale ani v jednom elektrický schémata nejsou ukáže se jakoby internetová stránka a v tom stránka nenalezena (vyhledat v bing)
Zkusím se v tom ještě prohrabat ale když tak aspoň dílenský příručky fungují a za to díky 🫡
-
- Nový člen
Tak data Audi 03.2015 odzkoušený v Elsawin 4.1 a je to furt to samé příručky fungují ale elektrický schéma ne takže tam nejspíš nejsou a budu muset sehnat starší data Audi nejspíš ty Audi 03.2014
Do 5.1 jsem data dát nezkoušel to bude to samé když to nefunguje ani v 4.1.
Do 5.1 jsem data dát nezkoušel to bude to samé když to nefunguje ani v 4.1.
-
- Nový člen
Zdravím,
co v případě, kdy mi vypršela měsíční zkušební doba? Zkoušel jsem odinstalovat, dát jiný vstupní klíč a beze změny,
Děkuji za odpovědi.
co v případě, kdy mi vypršela měsíční zkušební doba? Zkoušel jsem odinstalovat, dát jiný vstupní klíč a beze změny,
Děkuji za odpovědi.

- RedMax
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
No to je většinou problém v tom, že zůstanou někde viset soubory, nebo registry.
Já bych postupoval tak, že byl odinstaloval Elsu, smazal všechny soubory z instalačního adresáře.
Dále prošel C:\Users\-jméno uživatele-\AppData a hledal soubory ElsaWin spolešné
Dále v registru (WIN+R) -> napsat regedit -> pomocí hledat (CTRL+F) bych hledal fráze jako elsa nebo elsawin a vše odstranil. Po prvním vyhledání pak stačí klikat jen F3 (hledat další).
Restart PC a znovu instalace dle návodu. U jakéhokoliv programu mi tento postup funguje.
Já bych postupoval tak, že byl odinstaloval Elsu, smazal všechny soubory z instalačního adresáře.
Dále prošel C:\Users\-jméno uživatele-\AppData a hledal soubory ElsaWin spolešné
Dále v registru (WIN+R) -> napsat regedit -> pomocí hledat (CTRL+F) bych hledal fráze jako elsa nebo elsawin a vše odstranil. Po prvním vyhledání pak stačí klikat jen F3 (hledat další).
Restart PC a znovu instalace dle návodu. U jakéhokoliv programu mi tento postup funguje.