Jak vycvaknout rámeček kolem řadící páky u B8FL

Interiér, palubky, výbava, sedačky, R packet, elektrika, vybavení

Moderátoři: ejne, pásovec

Odpovědět
Losob
Nový člen
Nový člen

Jak vycvaknout rámeček kolem řadící páky u B8FL

Příspěvek od Losob »

Ahoj.
Jdu opět pro radu. Koupil jsem si od číňanů kabel na deaktivaci start-stop, který se jen vloží jako mezikus pod tlačítko, ale nemůžu dostat ten rámeček kolem řadičky ven. Studoval jsem dnes yt a nenašel jsem žádné video na po fl. Před fl, kde končí rámeček až u popelníku(přihrádky) a z té strany se rámeček s koženkou vycvakne nahoru jsem viděl, ale tady je mezi nabíjecí přihrádkou a rámečkem řadičky ještě kus plastu a ani po vložení plastového páčidla mezi rámeček a plast se nic neděje, taktéž jsem zkoušel zatahat za samotnou koženku ze směru od palubovky a odzadu a nic. Tlačítka samotný vyndat taky nejdou i když jsem si vytvořil háček ze svářecího drátu, tak odzadu tlačítka odjistím a lehce přizvednu, ale vpředu stále na něčem drží. Nechci ty plasty rozlámat, tak se raději ptám, jaký je v tom fígl... :oops:
Dík

Obrázek
Passat B8,5 R-Line 2.0TSI 140Kw
Golf Sportsvan 1.4TSI 92Kw

cervajz
Nový člen
Nový člen

Re: Jak vycvaknout rámeček kolem řadící páky u B8FL

Příspěvek od cervajz »

Ahoj, u FL už samotný tlačítka vyndat nejdou. Musíš vyndat celou manžetu, stačí dát řadící páku k sobě a v části před odkládacím prostorem zajet prsty pod koženku a škubnout, pak rámeček s manžetou převlíkneš přes páku a máš přístup dál, kde jsou v rozích 4 šroubky, po jejich uvolnění už jde s rámečkem manipulovat dostatečně na to abys tam ten kablík narval.
Druhá možnost je přístup z boku po odendání bočního krytu tunelu. Pokud jsi nikdy nesundaval, dělá se poprvé dost blbě. U pedálů je krytka, pod ní šroub. Pak je nutné kryt odtrhnout v místě poblíž rádia (tam kde si většinou opíráš nohu, jsou tam 3 "cvočky") a pak celý ten kus plastu dostat ven.

Pujcim si foto z FB fora:
Přílohy
obrázek_2025-01-20_210149615.png
obrázek_2025-01-20_210149615.png (457.46 KiB) Zobrazeno 3939 x
Naposledy upravil(a) cervajz dne 20.01.2025 23:44, celkem upraveno 1 x.

cervajz
Nový člen
Nový člen

Příspěvek od cervajz »

Asi takhle nějak https://www.youtube.com/watch?v=NSMQ7yQfyFk jen u FL musíš proste z pod té koženky kde se dá chytnout

respektive tady kolem času 1:50 to vytrhává i z bohu https://youtu.be/zYpYASpVzs0?t=109

Losob
Nový člen
Nový člen

Příspěvek od Losob »

Ahoj, tohle jsou přesně ty videa, na které jsem koukal a o kterých jsem psal a mě to takhle fakt nejde. Rval jsem za to, že se ty plasty prohýbají, ale nevyskočí to. Když se podíváš na moji fotku, mezi chromovým rámečkem a přihrádkou mi zůstává ještě kus plastu, ale na těch videích je chromový rámeček až k přihrádce, tak nevím jestli na to není jiný fígl. Už mě snad jen napadá, jestli to třeba nedrnčelo a někdo to natvrdo nezalepil :( Přístup zboku mě nenapadnul, ale bude to asi podobný u všech vw a u staré pětky jsem ten plast už sundával kvůli opravě PTC, tak to zkusím zítra i tady.
Nebo za to vezmu ještě zítra pořádně i kolem řadičky, ale jestli to zlomím tak se pos*ru :?

Tady jsem označil o čem mluvím...
Obrázek

Losob
Nový člen
Nový člen

Příspěvek od Losob »

Tak se dnes povedlo. System je to stejnej jako u staršího modelu, jen tam ten plast "mezi" zůstane a nedá se to tedy odpáčit jako u staršího typu.Jen se musí zasunout prsty podle koženky dolu směrem od palubovky a rvát a rvát. U mě to drželo brutálně, ale když vyskočila jedna strana, věděl jsem, že je vyhráno.

Obrázek

Obrázek

Peťas
VWexpert
VWexpert

Příspěvek od Peťas »

Takže tak jako vždy: "když to nejde silou, jde to ještě větší silou". :laugh:
Obrázek - VW Golf I Cabrio 1.8 SportLine
Obrázek - VW Golf V 2.0 GTI Pirelli DSG
Obrázek - VW Lupo 1.4 FSI
Obrázek - VW Touran 5T1 2.0 TDI DSG

Auto musi smrdět benzínem (přimhouřím oko i nad naftou) jinak to není auto.

Losob
Nový člen
Nový člen

Příspěvek od Losob »

Asi tak nějak, ale stál jsem nad tím rozkročmo, pr**l na palubovce a chvíli jsem myslel že mi zůstne v ruce celej ten panel :D

petrando30
Řidič
Řidič

Příspěvek od petrando30 »

Ahoj, Díky za fotky. Vidím, že máš i tlačítko jízdních režimů. Funguje ten čínský kabel dobře? V některých recenzích píšou, že pokud jsou i jízdní režimy, tak to blbne. Že třeba pak nejdou ty jízdní režimy přepínat... Který konkrétní kabel jsi kupoval?
Díky

petrando30
Řidič
Řidič

Příspěvek od petrando30 »

Odpovím si sám. Kabel funguje dobře i s tlačítkem jízdních režimů. Kupoval jsem na ebay.de za 18E i s poštou. Vycvaknout rámeček šlo dobře. Mám facelift model.rok 2022.

https://www.ebay.de/itm/306806236144?mk ... name=11400

Losob
Nový člen
Nový člen

Příspěvek od Losob »

Ahoj. Trochu pozdě, ale asi si nakoupil líp jak já. Mám kabel z alíku. Režimy přepínat jdou v pohodě, ale přišel jsem na jinej problém. Pokud změním režim třeba na eko, dsg mi začne při dojíždění nebo jízdě z kopce vyřazovat, ale jen do doby, než auto chcípnu. Po dalším nastartování tam sice zůstane režim eko, ale auto už nevyřazuje a i přes svítící mod eko mi přijde, že tam je režim normal. Musím tedy po každém nastartování změnit mod na režim normal a pak znovu na eko a pak už to zas vyřazuje. Je to blbina, ale docela jsem si na to vyřazování zvykl, tak to musím vždy když jedu dál překlikávat. Nemůžu ale potvrdit, že je to kabelem, protože jsem ho nezkoušel vyndat.

Odpovědět

Zpět na „Interiér + Elektro“