Zamčene zadní levé dveře

Sedačky, volanty, palubní desky, elektro...

Moderátoři: VWMysak, vtuni, HANZ500, MartinZ22

oneb1t
VWagenista
VWagenista
Kontaktovat uživatele:

Re: Zamčene zadní levé dveře

Příspěvek od oneb1t »

ja sem mel problem s konektorem ve sloupku stacilo rozebrat vycistit napruzit slozit

00930 - Locking Module for Central Locking; Rear Left (F222)
27-00 - Implausible Signal

tuhle chybu pri tom hazela diagnostika

Goauld
VWexpert
VWexpert

Příspěvek od Goauld »

A víš, že existuje VAG i v češtině a pak dokonce vypisuje závady v krásnym českym jazyce ? Ne, že bych neuměl anglicky, ale je tady spousta lidí, kteří neumí, mají diagnostiku a tohle jim nic neřekne.
Takže protože sme česky fórum, máme tady rádi češtinu tak anglicky texty (i když je to jenom výpis závad) necháváme na zahraniční fóra.
Snaž se trochu :wink:
GOLF IV 1.9TDI ; Jeep Grand Cherokee WK2 5.7 HEMI

Tomas F
Nový člen
Nový člen

Příspěvek od Tomas F »

Ahoj, liší se nějak typ zadního zámku pro levé/pravé dveře u Hatchbacku? Přijde mi, že na každém eshopu se píše něco jiného.

Zároveň liší se nějak zámek, pokud je auto centrálně zamykáno buď přes dálkové ovládání, anebo pouze přes zámek v předních dveřích?

srotty
VWmaniak
VWmaniak

Příspěvek od srotty »

Ano a ano, je to rozdílné.

Tomas F
Nový člen
Nový člen

Příspěvek od Tomas F »

Děkuji, ještě prosím jeden dotaz - takto vypadají levé zadní dveře. Kolíček je napůl zasunutý. Po porovnání je vidět i kolíček řidiče. Pokud ho zmáčknu ručně, tak úplně nezajede; pokud ho ručně vytáhnu ven, tak se zase vrátí do této polohy. Kliky apod. samosebou nejde. Pouze vnitřní klika kolíček povysune úplně nahoru, ale pak zas hned spadne (bez otevření)
vw_goilf_iv_dvere_LZ.jpg
Dá se z toho takto vyvodit, že je vadný zámek, anebo může být problém v kabeláži dveří? Koukal jsem do dveřní chráničky a všimnul jsem si, že jsou kabely hned za konektorem omotané nějakou bílou páskou, zatímco u druhých je pouze černý oplet, takže to už asi někdo opravoval.

Ještě pár postřehů:
- Občas, když sednu do odemčeného auta a zavřu dveře řidiče, tak je slyšet, že se zámky odemknou (zacvakají), aniž bych na zámky nějak šahal.
- Zámek dveří řidiče odemkne jenom dveře řidiče (auto bez DO), ostatní dveře ne, ani imobilizér to nevypne, k tomu musím použít dveře spolujezdce :mrgreen:
- DIAG nehlásí nic, auto bez závad.
Důsledek šatných kabelů? Asi bych se tomu nedivil, většina těch "hýbacích" byla KO.

srotty
VWmaniak
VWmaniak

Příspěvek od srotty »

Z těch kolíčků akorát poznáš, že zámek je zamknutý na Safe, takže nejde otevřít. Proč nefunguje takhle nepoznáš.
Originál oplet kabeláže je černá textilní páska. Pokud je tam bílá, je jasné, že to už někdo rozdělával a zaměřil bych se na to.
To,že zámek řidiče neodemkne zbytek auta znamená, že je v něm problém. A nebo v kabeláži k němu.Hold budeš muset hledat
Diagnostika neumí poznat, když je např. rozbytý mikrospínač v zámku. Prostě si myslí, že jsou dveře pořád zavřené ( i když nejsou) a nevypíše to jako chybu.
Pokud máš možnost napojit auto na diag, dájí se v ní zkontrolovat polohy (mikrospínače) zámku.

Tomas F
Nový člen
Nový člen

Příspěvek od Tomas F »

Diag jsem prohlížel, aspoň to málo, co mi pověděl:
- levné zadní dveře jsou tzv. "bezpečné",
- dveře řidiče pro změnu trvale "zavřeny".

Budu muzset ty dveře komepletně rozkuchat (preventivně asi všechny) a ty kabely předělat. Náhodou nějaká opravná sada se na dveře nedělá - něco jako průchodky do 5. dveří?

srotty
VWmaniak
VWmaniak

Příspěvek od srotty »

No to je jak jsem psal : zadní zamčené na Safe, přední mají špatný mikrospínač a proto pořád ukazují, že jsou zavřené.
Nevím o tom, že by se dělala opravná sada. Je lepší to pěkně pospájet, pořádně zaizolovat a bude to zase šlapat.

Tomas F
Nový člen
Nový člen

Příspěvek od Tomas F »

Nevím jak a proč, ale než jsem to začal demontovat, tak se dveře sami odemkly... než se se to zase v mezičase výměny pokazí zpět, lze nějak zamezit tomu safe locku, např. vytažením kabelu ze zámku? Nefunkční central mě asi trápit nebude, auto už se stejně nezamyká.

srotty
VWmaniak
VWmaniak

Příspěvek od srotty »

Jo, to bude stačit. Odpoj konektor ze zámku a zamykej ručně pomocí kolíčku ve dveřích.

Odpovědět

Zpět na „Interiér + Elektro“