Neustále padající stropnice VW Golf V hatchback

Co se nedá zařadit...

Moderátoři: čapik, -Jakub-

Odpovědět
SGvagon
Nový člen
Nový člen

Příspěvek od SGvagon »

Zdravím,

už si nevím rady jakým způsobem přidělat neustále padající stropnici v Golfu V.

Zkusil jsem jak lepidlo na čalounění od Debbexu, tak nyní i nějaké polské určené přímo na stropnice (do 110 °C ) , ale ani to neudrželo látku stropnice přilepenou déle než několik hodin. Přitom na oblečení a interiéru vozidla se lepidlo drží jako cement.

Nyní jsem zakoupil připínáčky z namontuj.cz , ale zatím je tam dávat nemohu, jelikož nevím jak upevnit látku na stropnici kolem předního panelu se světly a zadním světlem stropnice.

Mám takový dojem, že to dělá ten drolící se molitan, který nemá s lepidly žádnou adhezy. Mám jej zkusit seškrábat a zkusit stropnici přilelit znovu?

Předem děkuji za odpověď, už jsem opravdu v tomhle bezradný. Vyndavat celou stropnici z auta se mi moc nechce, mám z toho celkem obavy.

Zkoušel jsem obvolat i několik místních autoservisů, ale ti mě doslova poslali k čertu, že tohle nedělají.
Naposledy upravil(a) SGvagon dne 03.06.2026 18:28, celkem upraveno 1 x.

Peťas
VWexpert
VWexpert

Příspěvek od Peťas »

Bohužel typická závada na GV. Jediné řešení je kompletně odstanit starý potah, vyčistit pořádně od zbytků starého molitanu a nalepit nový potah co je přímo na stropnice. Buď si s tím pohraješ sám, nebo to někam dáš udělat. Každopádně to znamená sundat stropnici. Už jsem to taky zjišťoval a stálo by to kolem 7000-9000,- Kč. Ptal jsem se i na alcantaru a to by bylo asi za 18000,-Kč (před dvěma roky).
Obrázek - VW Golf I Cabrio 1.8 SportLine
Obrázek - VW Golf V 2.0 GTI Pirelli DSG
Obrázek - VW Lupo 1.4 FSI
Obrázek - VW Touran 5T1 2.0 TDI DSG

Auto musi smrdět benzínem (přimhouřím oko i nad naftou) jinak to není auto.

SGvagon
Nový člen
Nový člen

Příspěvek od SGvagon »

Děkuji za odpověď. To je docela pálka. Pokud bych se vrhnul na vyndání celé stropnice ven, tak mám strach z demontáže toho předního panelu se světly a zadního světla, a co jsem koukal, musí se sundat i krytky předních sloupků kde jsou airbagy. Aby to neskončilo úplnou katastrofou.

Zkusím tedy nějaký volný víkend seškrábat ten molitan a nalepit to znovu. A následně tam ihned přimontuju ty připínáky. Snad to bude trochu držet.

vasekpetr1
Nový člen
Nový člen

Re: Neustále padající stropnice VW Golf V hatchback

Příspěvek od vasekpetr1 »

Airbag by musel dostat nějaký povel, aby bouchl, takže pokud to budeš dělat při vypnutém zapalování, tak by nemělo nic hrozit. Tam je spíš riziko v tom, že při zpětné montáži blbě nacvakneš konektor a špatný spoj ti hodí poruchu bagů, která se musí odmazat v diagnostice.
VOLKSWAGEN TIGUAN, 4x4 automat, r.v. 2011, 103kW nafta 2,0 CFFBAD7 AC, MYG 7A, hnědá-metal. Bydlím v Hospodě u Třebíče :wink:
VIN: WVGZZZ5NZCW006563

Peťas
VWexpert
VWexpert

Re: Neustále padající stropnice VW Golf V hatchback

Příspěvek od Peťas »

Při demontáži stropnice a tedy i obložení předních středních i zadních sloupků se do zapojení airbagů vůbec nezasahuje. Ty pořád zůstávají na karoserii a nic se na nich nerozpojuje. Pod kryty sloupků samotný airbag stejně není. Pod předním je už jenom jeho konec/začátek, kde je přišroubovaný ke karoserii.
Obrázek - VW Golf I Cabrio 1.8 SportLine
Obrázek - VW Golf V 2.0 GTI Pirelli DSG
Obrázek - VW Lupo 1.4 FSI
Obrázek - VW Touran 5T1 2.0 TDI DSG

Auto musi smrdět benzínem (přimhouřím oko i nad naftou) jinak to není auto.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“