PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

1995 - 20..

Moderátoři: M@rty74, michall

Odpovědět
Jardabee
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 49
Registrován: 04.10.2019 20:34
Bydliště: Drienov, SVK

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od Jardabee »

tak budiky som dal druhe a robi to to iste. vag vypisal snimac rychlosti a za jazdy vag neukazuje rychlost. takze bud je fakt vadny snimac alebo kable. nemate niekto schemu,kam idu kable z budikov? hlavne piny 27 a 7. diky. mam tempomat. galaxy 1,9tdi 66kw rok 1997

Uživatelský avatar
michall
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 5326
Registrován: 25.09.2007 15:24
Bydliště: Praha

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od michall »

Z pinu 27 jde spoj na snímač rychlosti na pin 2 (pin 1 je napájení, 3 kostra). Z pinu 7 to jde na pin 1 konektoru autorádia a na něco, co je popsáno jako "Speed signal junction box, left behind dash panel" (jen nevím, co je tím myšleno).
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

Jardabee
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 49
Registrován: 04.10.2019 20:34
Bydliště: Drienov, SVK

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od Jardabee »

diky. mrknem na to

Jardabee
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 49
Registrován: 04.10.2019 20:34
Bydliště: Drienov, SVK

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od Jardabee »

diky. mrknem na to. je mozne ze tym myslia tempomat. no budem hladat kable,kam idu

Jardabee
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 49
Registrován: 04.10.2019 20:34
Bydliště: Drienov, SVK

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od Jardabee »

takze uz je to vyriesene. natiahnute nove kabliky a vsetko bavi,trubi,švici jak ma. dakujem za pomoc

fb_martin7
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 4
Registrován: 24.04.2020 21:55

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od fb_martin7 »

Zdravím vás pánové, prosím o radu. Koupil jsem Sharana 1,9tdi 96kw , rok 2003 6q manuál. nejde mi rychloměr, neukazuje počet ujetých km a blbne ručička stavu paliva. Takže jsem si lehl pod auto a hledal čidlo rychlosti. Objevil jsem ho pod táhlama řazení. https://eshop.intercars.cz/produkty/979 ... 0-919-149b Ze shora není vidět je pěkně schované. Ale problém je v tom že není napojen jelikož k němu nevedou žádné kabely. Nevím proč tam ten kabel není a nevím kam přesně má vést ?? Díky za každou radu, popřípadě sháním elektrikáře z okolí Chrudimi.

Uživatelský avatar
michall
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 5326
Registrován: 25.09.2007 15:24
Bydliště: Praha

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od michall »

Možná někdo vyndaval motor/převodovku, kabely odpojil a už nezapojil. Nezdá se mi, že by chyběl zrovna tenhle kabel, resp. 3 vodiče, někde tam musí být. Nejspíš vedou do budíků, odpoledne zkusím najít schéma.
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

fb_martin7
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 4
Registrován: 24.04.2020 21:55

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od fb_martin7 »

Děkuji za reakci Byl jsem za mechanikem a ten tvrdí, že si rychlost bere z ABS. Tak to napíchl na pc a zjistil, že jednotka ABS nekomunikuje. Když otočím klíčkem tak na mě svítí kontrolka brzd.(Je to vidět jen za tmy, protože display špatně zobrazuje, tak jsem si toho všiml) Při čemž auto normálně brzdí a brzdové destičky vypadají slušně.Tak teď opravdu nevím co s tím. Ta řídící jednotka je prý dost drahá a že na to stejně nemá čas. Jde mi o to, proč je na převodovce to čidlo bez připojeného konektoru? (který stejně není nikde vidět) A nebo jak zjistím jestli má mechanik pravdu a opravdu si tu rychlost bere z ABS?

Uživatelský avatar
michall
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 5326
Registrován: 25.09.2007 15:24
Bydliště: Praha

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od michall »

Asi teda logicky pokud by bral rychlost z ABS, tak nebudu montovat cidlo rychlosti na prevodovku. Zkus tam pohledat ten kabel
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

fb_martin7
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 4
Registrován: 24.04.2020 21:55

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od fb_martin7 »

Jo,to je pravda,ale co když vyměnili převodovku ?! Já nevím, ten kabel opravdu není nikde k nalezení. Hledal jsem to několik hodin.

Uživatelský avatar
michall
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 5326
Registrován: 25.09.2007 15:24
Bydliště: Praha

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od michall »

No to sice jo, ale pro dane auto je dany typ prevodovky a vymena by mela byt za stejny typ. No a teda ABS nejde nacist nebo jaky je stav po diagu? A ABS jako takove funguje?
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

fb_martin7
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 4
Registrován: 24.04.2020 21:55

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od fb_martin7 »

ABS nejde načíst. A funguje (když prudce zabrzdím, cítím na pedálu škubání). Já si osobně myslím že tam ta spojitost s tím abs nebude( jsem laik) Ale spíš kam vedou ty kabely od čidla? Třeba jsou přetrhaný ,ale to by byl v čidlu konektor. Zítra pod to vlezu a zase zkusím hledat.
Ale děkuji

Uživatelský avatar
michall
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 5326
Registrován: 25.09.2007 15:24
Bydliště: Praha

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od michall »

Kostra je spolecna pro vic cidel, tusim i napajeni, a to bude ve svazku. Signal pak jde do budiku.

edit: no a teda ještě řeknu blbost - signál rychlosti funguje? Tj. třeba přední stěrače by se na polohu stálé stírání (ne cyklovač) měly při zastavení zpomalit, resp. se chovají jako s cyklovačem, po rozjetí se by měly začít stírat normálně. Nebo třeba tempomat, pkud máš, funguje normálně?
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

fb_marek11
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 2
Registrován: 31.08.2020 16:32

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od fb_marek11 »

Zdravím, mám dotaz. Vyměnil jsem polodot za maxidot a neukazuje rychlost a ujeté km. Akční členy jsem zkoušel a ručička funguje, Tempomat taky funguje, staré budíky taky fungují. Alhambra 2.0 tdi BRT. Nevíte někdo čím to je?

Uživatelský avatar
michall
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 5326
Registrován: 25.09.2007 15:24
Bydliště: Praha

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od michall »

chyba bude nejspíš v budíkách, resp. si nerozumí s autem, zkus lepší téma sag/palubni-pocitac-vymena-budiku-zabud ... 4-465.html a tornado1
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

Odpovědět

Zpět na „SAG - Sharan Alhambra Galaxy“