Hluk ve voze; od motoru a podběhů - odhlučnění kabiny

Všechny modely.

Moderátoři: standokan, Martin. D, smyk, Mára_VR6

Odpovědět
Uživatelský avatar
pavelmarek
VWagenista
VWagenista
Příspěvky: 1429
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Sokolov, Praha

Hluk ve voze; od motoru a podběhů - odhlučnění kabiny

Příspěvek od pavelmarek »

Zdravím :)

Hledal jsem tu na fóru nějaké informace ohledně odhlučnení kabiny auta. Ale úspěch nevalný. Tak bych vás tu chtěl požádat o rady, věřím že se to bude hodit více lidem, nejen mě.

Mám Golfa 3 diesel a ten rachot už mě leze na mozek. (Kup si benzín, já vim :mrgreen: ) Původní 1.8 byla vyměněna kdysi dávno za diesel. Pochopitelně u benzínu není odhlučňovacích prvků příliš potřeba proto tam nejsou a to je problém.

Na internetu jsem odhlučňovacích materiálů našel dost, ale nevím co vybrat, co se na co hodí (Na fóru tady jsem našel jen problémy ohledně rezonancí, nebo ohledně zástavby audia). Jde mi čistě o to, co možná nejvíce utlumit kabinu auta od hluku motoru. Chci dát nějaký materiál na příčku mezi motorem a kabinou, klidně z obou stran a taky zespod kapoty. Dekl pod motorem mám, to už mi někdo poradil, že je taky zdrojem hluku, když chybí.

Tak mi prosím něco poraďte, nejlépe z vlastní zkušenosti, nejen volbu materiálu ale klidně i správný postup, nebo správné umístění. Mockrát díky za každou pomoc :wink:
RS6 C6, E60 530d daily

Uživatelský avatar
FandaTDI
VWjunior
VWjunior
Příspěvky: 1805
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Praha-západ

Re: Hluk ve voze; od motoru a podběhů - odhlučnění kabiny

Příspěvek od FandaTDI »

mrkni třeba sem: http://www.dynamat.cz/produkty/" onclick="window.open(this.href);return false;
třeba na škoda fóru jsou i nějaký postupy,ap. a někde na severu Čech by měl bejt i nějakej výrobce, kterej to přímo prodává za rozumnej peníz, ale teď si nevzpomenu ...
na hluk od motoru jsou lepší spíš ty těžší materiály, takže jestli tam chceš mít nějaký "zátiší", tak ti auto asi trochu přibere :wink: ...

kuky.kak
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 13
Registrován: 12.10.2017 15:11

Re: Hluk ve voze; od motoru a podběhů - odhlučnění kabiny

Příspěvek od kuky.kak »

Můžeš se ještě podívat sem na videa: https://www.2din.cz/tlumeni-odhlucneni-auta/ - alespoň uvidíš jak se správně dělá :)

Odpovědět

Zpět na „Servis & Pomoc & Tuning“