Motorek sklápění zpětného zrcátka

Moderátor: čapik

Odpovědět
maxxz
Nový člen
Nový člen

Motorek sklápění zpětného zrcátka

Příspěvek od maxxz »

Zdravím všechny,

nemáte někdo zkušenosti s výměnou motorku na sklápění zpětného zrcátka? Začal zlobit, pravděpodobně ten "šnek" uvnitř se rozpadl, takže to teď jen na prázdno jezdí a zrcátko se jen trošku cuká. Motorek jsem sice sehnal, což o to, ale dneska jsem se pustil do demontáže toho zpětného zrcátka a vlastně nevím moc, jak se k němu dostat, když jsem vše odstrojil, zůstal jsem vlastně stát.

Foto v příloze.

Ten motorek je vlastně uvnitř plastu viz fotka. Ale nepřišel jsem na to, jak tenhle kus toho zrcátka vlastně sundat... V kloubu se zdá být nějaký pružina, ta je nasazená na nějakém hliníkovém dutém profilu, ale ten je asi na nějaký speciální klíč, který teda nemám, nicméně viděl jsem demontáž u jiných VW aut (Golfy) a tam se ten tenhle profil s pružinou sundával až potom, co se ten plastový mezikus sundal (pod gumou na spodní části byl šroub), tady ovšem nic takového není.

EDIT: tak ten čep s pružinou se musí sundat pod tlakem, jenže to na autě nedám, u Golfa stačilo pootočit tu sklápěcí věc a na "základně" byly 3x Torx šrouby a šlo to vyndat, to by mi vlastně taky stačilo, ale bohužel u Sharana jsem tento systém uchycení neobjevil, nebo nevím, kde mám šrouby hledat.
Přílohy
1.jpg
Snímek obrazovky 2025-06-07 v 20.45.16.jpg
Aktuálně řídím: VW Sharan (2011) :good:

Odpovědět

Zpět na „Exteriér“