2.0TDI 103KW chyba P029900

Moderátor: čapik

Odpovědět
crews1
Nový člen
Nový člen

2.0TDI 103KW chyba P029900

Příspěvek od crews1 »

Ahoj, mám problém s motorem na Sharanu 2014, 2.0TDI 103Kw CFFB
V zátěži na 5. nebo 6. při tahu nad 2500 otáček se rozsvítí žhavení a spadne do nouzáku.
Vypnu a zapnu klíček a auto jede zase ok, při záteži opět nouzák. Diagnostika ukazuje chybu:
P029900 - Seřízení tlaku přeplňování - Seřizovací limit nedosažen
Na voze je nové turbo, tak bych se rád zeptal po čem mám jít?
Také je problém s DPF, podle diagnostiky, je už KO tak se chci zeptat, zda to může mít souvislost? Prakticky nonstop jednou sahary a auto docela smrdí, budu řešit v týdnu také.
Děkuji všem za rady :-)

Petr Pasik
Řidič
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: 2.0TDI 103KW chyba P029900

Příspěvek od Petr Pasik »

No tak rozhodně řešit nejprve DPF-pokud je nějaký přicpaný-rozsypaný,logicky dif.tlak je chybný a vyhodnotí to zřejmě jako zanesený sazemi. Proto asi pořád chce vypalovat. Když pak tomu za jízdy naložíš a dpf je přicpaný-rozsypaný,výfuk. plyny hromadí před filtrem a logicky ti asi zpomalí turbo, což má za následek i menší plníci tlak a pokud nejsou splneny podmínky-tedy otáčky rychlost zatížení motoru polohy plyn pedálu,tak to asi vyplyvne chybu.Co nějaká zákl.diagnostika.Co diferenční tlak,co tlak v sání s vypnutým motorem? Co koncovky výfuku?Černé? Rozhodně první krok je řešit dpf. Má na to rozhodně zásadní vliv

crews1
Nový člen
Nový člen

Příspěvek od crews1 »

Ahoj, dobře moc děkuji. Výfuk je černý, není to brutálně zanesený,ale saze tam jsou. Tak nevím, zda to má cenu nějak řešit, nebo to nechat sw odpojit a nechat DPF off? Přece jen má najeto 315t a počítám, že si honechám tak ještě rok, max 2 a pak mám v plánu Něco novějšího. Vím, není to super řešení, ale zase je mi ho líto nechat být. Jinak je to super autíčko.

Petr Pasik
Řidič
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr Pasik »

Saze tam jsou, zda málo či hodně není podstatné-DPF je KO. Jak to řešit je na tobě. Za mě existuje jediná alternativa-výměna-za nový neorigo, nebo nějaký starší v dobré kondici na rok či dva. Můžeš to řešit i na prasáka přes s-jak jsi zmínil,hlavně se nediv, až tě INSID na silnici vychmátne, dostaneš slušněj flastr za který si koupíš dva origo DPF a ještě ti zabaví vozidlo, že nesplňuje podmínky pro provoz na pozemních komunikacích. Samosebou ho dostaneš zpátky po odstranění závady a potvrzení z STK,že tomu tak je.Stojí ti to za to? Tak hodně štěstí

Odpovědět

Zpět na „Motor“