Dobrý den,
zaregistroval jsem se zde kvůli poruše, která vyhazovala hlášku ''Motor do dílny'' a s tím blikala oranžová kontrolka žhavení. Na VAGu ukazalo vadný EGR(klasika zadehtovaný). Zjistil jsem, že demontáž EGR ventilu je celkem solidní opruz, proto jsem hledal alternativu čištění a narazil na Valvoline EGR cleaner. Shodil jsem tedy přivod sání u turba, nastavil otáčky na 2000RPM a postupně nastříkal celý obsah spreje do otvoru sání. Dělal jsem to jeden vstřik cca 5 vteřin s 30s pauzama. Po každém vstřiku se otáčky zvýší a pomalu zase spadly na nastavených 2000RPM. Z výfuků šel chvílema pěkný humus, takový šedočerný dým. Po vysříkání celé nadobky spreje se na kontrolkách objevily blikající kontrolka žhavení a DPF. Vše jsem ještě za běho motoru namontoval zpět a jel auto projet. Po cca 5km jízdy na 3 rychlostní stupen s otáčkami kolem 3000RPM vše zhaslo a motor se chová jako by vyjel z fabriky. Tichý a kultivovanější chod, plynulost při řazení automatu je mnohem uhlazenější, auto se celkově chová super. Chyba EGR se již neobjevila, takže nějaká špína asi odešla. Chtěl jsem se jen podělit o zkušenost, protože jsem tomu moc nedával, že by to mohlo pomoct...no pomohlo. Na jak dlouho, to se terpve ukáže. Pokud budete mít podobný problém to vyzkoušejte, mě to skutečně pomohlo.
Čištění EGR ventilu 3.0 TDI 176Kw
Moderátor: Mára_VR6
Pravidla fóra
Moji milí příznivci všech Touaregů, předtím než založíte nové téma důkladně projděte FAQ a ostatní témata, případně použijte VYHLEDÁVÁNÍ.
Fotky svých Touaregů vkládejte do podsekce Můj Touareg a nezapomeňte u fotek mazat RZ.
Neslušná, hrubá, výhružná slova a jinak zákonem nepřijatelné texty budou smazána.
S problémy týkající se chodu sekce se na mì obracejte v SZ.
Mára_VR6
Moji milí příznivci všech Touaregů, předtím než založíte nové téma důkladně projděte FAQ a ostatní témata, případně použijte VYHLEDÁVÁNÍ.
Fotky svých Touaregů vkládejte do podsekce Můj Touareg a nezapomeňte u fotek mazat RZ.
Neslušná, hrubá, výhružná slova a jinak zákonem nepřijatelné texty budou smazána.
S problémy týkající se chodu sekce se na mì obracejte v SZ.
Mára_VR6
-
- Nový člen
- majkl1
- VWmaniak
Re: Čištění EGR ventilu 3.0 TDI 176Kw
Tak jako neplacená reklama dobrý.
Passat B5,5 4motouz (AVF)
Yamaha Virago XV 535
Audi A4 B6 Avant quattro (AVF)
Touareg I facelift 3.0 TDI (CASA)
Yamaha Virago XV 535
Audi A4 B6 Avant quattro (AVF)
Touareg I facelift 3.0 TDI (CASA)
-
- Nový člen
Re: Čištění EGR ventilu 3.0 TDI 176Kw
Nechtěl jsem dělat reklamu, pokud to vadí, prosím o smazání příspěvku. Chtěl jsem jen napsat, že mě to pomohlo a tím jsem ušetřil celkem dost peněz. Samozřejmě nevím jak moc to EGR vyčistilo, těžko říct. Ale hlášení chyby je pryč a motor jede jako nikdy před tím. Tož tak.