Teplota vody pres 90 do tahleho kopce

2002 - 20..

Moderátor: Mára_VR6

Pravidla fóra
Moji milí příznivci všech Touaregů, předtím než založíte nové téma důkladně projděte FAQ a ostatní témata, případně použijte VYHLEDÁVÁNÍ.
Fotky svých Touaregů vkládejte do podsekce Můj Touareg a nezapomeňte u fotek mazat RZ.
Neslušná, hrubá, výhružná slova a jinak zákonem nepřijatelné texty budou smazána.
S problémy týkající se chodu sekce se na mì obracejte v SZ.
Mára_VR6
Odpovědět
olan01
Nový člen
Nový člen

Teplota vody pres 90 do tahleho kopce

Příspěvek od olan01 »

Dobrý den, mam touarega 3.0tdi 180kw CRCA 2012 ,
Pri delsim stoupani do kopce napr 90km/h je zarazen
8my rychlostni stupen , teplota vody zacne stoupat pres
90stupnu az pomali ke 100st , ale v momente podrazeni Na sesty rychlostni stupen najednou rychle spadne teplota vody zpet na 90 🤦🏻‍♂️ Nesetkal jste se nekdo s touto zavadou ?
Po cem popripade jit ? Termostat jsem daval novy , voda v expanzce mezi ryskama , hadice meke , netlakuje , topi hezky bez jakych koliv problemu
Dekuji za pripadne informace

fb_rene1
Nový člen
Nový člen

Re: Teplota vody pres 90 do tahleho kopce

Příspěvek od fb_rene1 »

Mě se to chová stejně ale jen když táhnu karavan. Jinak vše OK a diagnostika bez závad.

Simi.v
Nový člen
Nový člen

Příspěvek od Simi.v »

olan01 píše:
05.01.2022 19:27
Dobrý den, mam touarega 3.0tdi 180kw CRCA 2012 ,
Pri delsim stoupani do kopce napr 90km/h je zarazen
8my rychlostni stupen , teplota vody zacne stoupat pres
90stupnu az pomali ke 100st , ale v momente podrazeni Na sesty rychlostni stupen najednou rychle spadne teplota vody zpet na 90 🤦🏻‍♂️ Nesetkal jste se nekdo s touto zavadou ?
Po cem popripade jit ? Termostat jsem daval novy , voda v expanzce mezi ryskama , hadice meke , netlakuje , topi hezky bez jakych koliv problemu
Dekuji za pripadne informace
Dobrý den, mě dělá úplně to samý, mám 3.0TDI 180kw CRCA 2011, ať táhnu vlek nebo ne. S vlekem je to samozřejmě mnohem častější a dělá to občas i na rovině. Termostat v nádobce olejového filtru mám vyměněný, ale je tam ještě druhý termostat, alespoň podle katalogu ND a ten jsem zatím na motoru nenašel a tedy neměnil. Na diagnostice jsem sledoval za jízdy hodnoty teplot a co mi přijde divné tak výstup z chladiče zůstával při chladném počasí 6-10 st. C, a tato teplota se začala zvedat až s větším výkonem motoru. Čidlo teploty motoru fluktuuje mezi hodnotami 82-98 st. C podle zatížení z čehož jednotka vypočítává hodnotu na budík. Vím že velký vliv má správné odvzdušnění chladícího systému pomocí vakuovačky

Pokud jste na něco přišel, rád bych naše poznatky spojil dohromady a dobral se nějakého konce. Toto chování mi přijde nelogické.

Dále bych rád požádal kohokoliv kdo má tuto motorizaci a byl by ochoten vozidlo poskytnout za poplatek na připojení diagnostiky, pár jízd a zjištění reálných hodnot u plně funkčního vozidla budu rád. Jsem ochoten složit i vratnou kauci za vozidlo (oproti smlouvě a podpisu). Ideálně okres Beroun, Příbram a západ středočeského kraje, Plzeň. Mám originální VCDS a zaručím se za nepoškození vozidla.
Přílohy
20230327_132624.jpg
20230327_132624.jpg (141.08 KiB) Zobrazeno 4438 x

Fílaa
Nový člen
Nový člen

Příspěvek od Fílaa »

Zjistili jste někdo příčinu? Taky s tím mám problém

Mara.lion
Nový člen
Nový člen

Příspěvek od Mara.lion »

Mám stejný problém. Kdyby někdo věděl příčinu budu rád. Ale pilujde to stejně na servis . Tak popřípadě dám vědět jaký byl problém.

kopa
Nový člen
Nový člen

Příspěvek od kopa »

Chlapi mám stejný problém, už někdo vyřešil? Musel někdo řešit těsnění pod hlavami, nebo to byl ten termostat mezi hlavami?

Odpovědět

Zpět na „Touareg“