Touareg CR7 - aktualizace

2002 - 20..

Moderátor: Mára_VR6

Pravidla fóra
Moji milí příznivci všech Touaregů, předtím než založíte nové téma důkladně projděte FAQ a ostatní témata, případně použijte VYHLEDÁVÁNÍ.
Fotky svých Touaregů vkládejte do podsekce Můj Touareg a nezapomeňte u fotek mazat RZ.
Neslušná, hrubá, výhružná slova a jinak zákonem nepřijatelné texty budou smazána.
S problémy týkající se chodu sekce se na mì obracejte v SZ.
Mára_VR6
Odpovědět
Marty84
Nový člen
Nový člen

Touareg CR7 - aktualizace

Příspěvek od Marty84 »

Ahoj,

Má někdo zkušenosti s aktualizací FW infotainmentu MIB Premium a mapových podkladů?
System nabízí aktualizace map online, ale to jaksi negunguje, mám zaplacené jak Guide & inform Premium tak I Security & Service Plus, na WiFi připojený jsem, v mapach vidím traffic, ale verze map je z roku 2019...Ještě mi to provokativně vyhazuje krásnou českou hlášku "váš software je na nejnovějším stavu" :lol:
Na webu mi to nabízí možnost stáhnout si mapy na SD kartu, to ale snad neni jediná možnost ne? Proč by zde pak byla volba stažení online?

A druhá věc co aktualizace FW MIB?

Děkuji za případné rady.
Přílohy
IMG_3209.jpeg
IMG_3208.jpeg
IMG_3207.jpeg

Petr Pasik
Řidič
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: Touareg CR7 - aktualizace

Příspěvek od Petr Pasik »

osobně si myslím,že ano,je to jediná a nejrychlejší možnost-Stáhneš z webu soubor,extrahuješ,z SD vymažeš staré mapy,nakopíruješ nové a šup SD do jednotky. Celé za 10 minut, když máš soubor stažený. Mám B8 2018 a zkoušel jsem to taky protlačit online, ale jaksi jsem neuspěl-už chybí podpora pro tyhle starý klumpry co máme.Fakt je nejjednodušší a nejrychlejší přes SD...tedy aspoň tak to já vnímám.A jelikož aktualizace map vychází nanejvýš 1/rok,zas tak velká oběť to není. Stavajíci verze V23 je psaná jako 2026/2027 tak počítej s tím,že budeš nejdřív v lednu 27 vyhlížet verzi V24

Marty84
Nový člen
Nový člen

Re: Touareg CR7 - aktualizace

Příspěvek od Marty84 »

V podstatě máš pravdu, akorát v mém Touaregu narozdíl od mého Passata už jsou mapy nahrané přímo v systému, ne na SD kartě. Lze pro update použít SD, ale jednodušší, aspoň pro mě bylo vzít si USB Flashku, než řešit nějakou čtečku karet apod. Z flashky jsem updatoval jak mapové podklady, tak i software infotainmentu, stáhne se to z webu v jednom balíků.

Jinak online update by měl jít taky i v dnešní době, akorát předchozí majitel používal carplay, takže tam byla verze z výroby (mám ročník 2020) a dle info níže nelze pro tak velký "skok" využít online update:

Manual říká:
Aktualizace navigačních dat online
Infotainment systém podporuje online stahování regionálních navigačních dat v okolí vozidla. Úplná aktualizace (např. celá EU) je možná pouze pomocí datového paměťového zařízení USB.
Předpoklady pro online stahování:
• Je k dispozici připojení k internetu.
• Pro vozidlo je aktivní uživatelský účet Volkswagen Car-Net.
Každá země je rozdělena do několika aktualizačních regionů. Tento počet se v jednotlivých zemích liší.
Regionální online aktualizace je omezena na oblasti, ve kterých vozidlo tráví delší dobu.
Pokud je k dispozici regionální aktualizace, zobrazí se v infotainment systému vyskakovací okno.

Odpovědět

Zpět na „Touareg“