Zatékaní střechou

Moderátoři: Chozin, alesino

Odpovědět
bumpkin
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 413
Registrován: 06.10.2008 19:33
Bydliště: Praha 9

Zatékaní střechou

Příspěvek od bumpkin »

Ahoj,nemáte někdo zkušenosti se zatékanim do tourana 2012? Dneska ráno jsem měl mokré okraje stropnice u B sloupku. Mám pevnou střechu bez panorama. Tak mě napadá,že tam může téct snad jen kolem otvorů pro připevněni hagusů. Nesetkal se s tim někdo?

hradakii
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 27
Registrován: 21.09.2012 21:56
Bydliště: Ostrava

Re: Zatékaní střechou

Příspěvek od hradakii »

Ahoj, nesetkal,
ale před pár dny, po vydatných deštích, jsem měl vodu pod nohama spolujezdce, docela dost vody, vysál jsem vysavačem na vodu cca 6 litrů, vytahal jsem jen ty gumové, ostatní nechal na podlaze a vysával - docela masakr.
Tak jsem v týhle chvíli kontroloval pod torpédem odtékací otvory u stěračů, v plechu, nějaké listí tam sice trochu bylo, ale žádná hrůza. Listí šlo tedy ven. Jezdil jsem s tím tak 4 dny, než jsem vyházel z podlahy všechno, abych vytahal ven všechny koberce, tedy všechny sedačky, prahové lišty, obložení B sloupků, skoro vše od loketní opěrky k popelníku a koberce vytahal.
Na plechu skoro žádná voda nebyla, ale v tom filcu s molitanem pod černým koberečkem bylo dost vody i vzadu a špatně to vysychá, navíc už nejsou žádný horka. Filc je ke koberečkům přilepený. Přední je každý zvlášť, zadní je společný pro levou i pravou stranu.

Prostě všechno ven, od spolujezdce k řidiči to nemá kudy protéct, tam je tunel, ale zepředu dozadu podteče pod sedačkou, tam žádná zábrana není.
Nejvíce nasáklej je ten molitan - polyuretan pro odhlučnění motoru na stěně pod palubovkou, to je houba. Když jsem musel sundávat i obložení B sloupků, tak na jejich vnitřní straně, těch horních světlých dílech bylo pár kapek a i stropnice v těch místech byla mokrá.

Mám taky celou střechu plech. I hagusy s rakví, vozím to stále, kvůli práci. Tudy to nepoteče myslím.
Asi se tam voda vysrážela, funguje to jako komín, když se voda odpařuje ... Jezdím s tím, hadry na zemi a gumkoberce a pozoruju. Je to vopruz, ale často ted prší, tak to hlídám. Zbývá mi to v klidu hadicí hezky pokropit a někdo ať sedí uvnitř a sleduje. Zatím nic a sucho a to jen prší a třeba i celou noc, ale sucho. Samozřejmě mě to trochu vyděsilo.
Mám sice r.v. 2005, který je z Itálie, z Alp a zespodu je netknutý, tam se nesolí, bez nějakých známek koroze, fakt. Tak bych nerad, aby to začalo hnít na podlaze zevnitř.
Kdyby to někoho potkalo taky, tak vytahat to všechno ven je práce na skoro celý den, když nechceš nic ulámat na plastech. V zimě to musí do tepla a interiér auta ohřát na 15 st C, jinak to praská a láme se.

Poznal jsem, kolik tam toho popadalo při montáži novýho auta, šroubky a všechno, co se používá na lince.
Někde nějakej špuntík nebo spona chyběla, ale to se dá sehnat na vrakáči někde a zpátky budu dávat, jak má být. Pak to drnčí a chrastí a to nemám rád.
No je to teď celý hlučnější, není tam žádná zvuková izolace, tak se někdo toho nelekejte. Je slyšet každej kamínek.

Kdyby někdo chtěl, mám pár fotek, jak to vypadá svlečený skoro do naha.

Tak se měj

Odpovědět

Zpět na „Interier“