1.4 TSI, 103 kW, DSG - občas škube při přidání plynu

Moderátoři: Chozin, alesino

Odpovědět
packy_gis
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: 20.07.2019 13:35

1.4 TSI, 103 kW, DSG - občas škube při přidání plynu

Příspěvek od packy_gis »

Ahoj,
mám (stále krásnej) Touran Cross 1.4 TSI s DSG (6 stupňů), RV 2007, najeto 260K.

Přivezl jsem ho z Německa před 4.5 lety (nájezd 180K). Od začátku auto jednou za čas škublo při sešlápnutí plynu při nízkých otáčkách (jakože specialita mojeho DSG je na 6tku 1000 otáček po městě :( ) ale nic tragickýho. Někdy to dělalo častěji, někdy vůbec. Naposledy jsem se s tím potkal v březnu 2019 - to jsem tankoval na Tank Ono a dokonce se mi pak rozsvítila "nízká účinnost katalyzátoru). Začal jsem tankovat lepší benzín a zdálo se, že je problém pryč. O auto se jinak poctivě starám, veškerá údržba i výměny včas.
Jelikož jsem tou dobou měl objednané již nové auto, nechtěl jsem ten problém řešit a cpát do toho další peníze. Jenže se dodávka nového auta zdržela a mě čeká dovolená na Slovenku a auto začalo po natankování na Shell v Plzni opět dost škubat. Benzín jsem vyjel, dal tam Vervu, ale zatím žádná změna (najeto 30km). Aktuálně se tedy chová tak - že jedu 60 km/h, sešlápnu více plyn a auto škubne (někdy i třikrát). Vera jsem to byl projet přes Krušné hory do Německa (abych vyjel benzín - 60 km) a ani jeden škub. Dnes cesta s rodinou na výlet a občas jsem to cítil.

Nemám příliš času problém řešit - na diagnostiku se dostanu nejdřív až v pondělí a zatím mě to pěkně žere.
Co jsem vyčetl, tak může být špatná mechatronika DSG (na režim S to však neškube), lambda sonda, případně silenbloky převodovky. Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost?
Případně s tím prostě dovolenou odjedu a vyřeším až se vrátím ... (a udělám si pojištění na případný odtah auta ;-) ).
Předem díky za tip.
Packy

P.S.
Pokud byste měli o jinak velmi zachovalé auto zájem, tak pokud by se problém nepodařil vyřešit, tak ho přenechám za velmi atraktivní cenu.

kvakee
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 22
Registrován: 24.11.2008 10:43

Re: 1.4 TSI, 103 kW, DSG - občas škube při přidání plynu

Příspěvek od kvakee »

Ahoj. Mam stejny problem. Vyresil jsi to nejak?

Odpovědět

Zpět na „Motor“