renovace a leštění světlometů
Moderátoři: standokan, rapid.direct
-
- VWjunior
Re: renovace a leštění světlometů
a nelišili se to ani rokem ,protože každý to měl jinak
- Teea
- Jezdec
Asi zalezelo ktera parta mela prave sichtu 

-
- Nový člen
Dovolím si trochu odbočit od řešení problému, kde kdo jaká světla montoval a přidám zkušenost k tématu. Já bohužel patřím do skupiny vlastníků vozů s plastovými světly, tudíž i mne se týkalo řešení obnovení jejich povrchu. Koupil jsem sadu od TurtleWax, ale měl jsem pocit, že přijdu o ruce. Na nějaké snad povrchové jemné zaleštění by se to dalo, ale to asi u WV neplatí. Zlepšení o cca 15%. Vrátil jsem se a koupil sadu CAREX, rozdíl neskutečný...celý povrch jsem vrtačkou zabrousil, až se odbrousilo i to poslední poškozené místo (úplně jsem sundal lak), dále postupným broušením povrch zjemnil až po zrnitost 2000 a zaleštil molitanovým kotoučem. Určitě se nebojte přitlačit, dá to více, než zvyšovat otáčky a pasta se tolik nerozstříkává. Konečné leštění je lepší řešit s více vlhkým molitanem, světla jsou pak dokonale čirá. Za sebe tedy sadu carex DOPORUČUJI, nejen, že světla teď o dost více svítí, ale auto vypadá skvěle, je neskutečné, jak se čirost světel podílí na celkovém vzhledu! Lituju, že jsem nefotil
Pasta mi ještě zbyla, tak se pustím i do auta rodičů. V obchodě ale neměli zvlášť ty šmyrgly ze sady, tak mě odkázali na http://www.autolesk.cz" onclick="window.open(this.href);return false; Kdybych to věděl dříve, koupil bych tam tehdy i tu sadu, mají to tam nejlevnější, je to shop výrobce.

Pasta mi ještě zbyla, tak se pustím i do auta rodičů. V obchodě ale neměli zvlášť ty šmyrgly ze sady, tak mě odkázali na http://www.autolesk.cz" onclick="window.open(this.href);return false; Kdybych to věděl dříve, koupil bych tam tehdy i tu sadu, mají to tam nejlevnější, je to shop výrobce.

- Dymák
- VWexpert

Carex funguje, to všichni víme - tak proč ještě ta reklama????
Dlužníci: Recius = 4700,- czk
Objects in the mirror may be looser than they appear
B6 variant PD170
G4 variant PD270 still in progress
Bora variant PD115
Objects in the mirror may be looser than they appear
B6 variant PD170
G4 variant PD270 still in progress
Bora variant PD115
-
- Nový člen
Na reklamu je tedy asi trochu pozdě, ne? Prostě jsem chtěl zveřejnit svou zkušenost a podělit se s výsledkem toho, co jsem řešil. Nový jsem, ale doposud jsem zde pouze čerpal rady, tak jsem si řekl, že mám-li s čím, také se podělím.
- galaher
- Závodník
A poradí někdo čím očistit světla co mají sklo ? Nebo raději koupit nová.
a co zadní lampy,předchozí majitel je nastříkal černou barvou"tuzing jak prase" čím to dát dolů ?

Passat r.v. 2005 1.9 TDI PD 74kw
- Scholles
- Jezdec
Uz mi je jasné jaké budou ohlasy,ale nebál bych se vzít 100 smirek na kov a zlehka obrousil tu barvu a pak čistil jak světla do jemnosti 2000 pod vodou a v závěru pořádně lestil lestickou. Mam i takovýto brutal odzkousen a výsledek jak nové.galaher píše:A poradí někdo čím očistit světla co mají sklo ? Nebo raději koupit nová.a co zadní lampy,předchozí majitel je nastříkal černou barvou"tuzing jak prase" čím to dát dolů ?
- Mažňák
- VWexpert
pokud na světlech nejsou hluboké vrypy je zbytečné na to brat 100 smirek, osobně jsem začínal na 500 pak na 1000 a nakonec 2000 smirkem (vše pod dostatkem vody ), a nakonec leštící a brusná pastaScholles píše:Uz mi je jasné jaké budou ohlasy,ale nebál bych se vzít 100 smirek na kov a zlehka obrousil tu barvu a pak čistil jak světla do jemnosti 2000 pod vodou a v závěru pořádně lestil lestickou. Mam i takovýto brutal odzkousen a výsledek jak nové.galaher píše:A poradí někdo čím očistit světla co mají sklo ? Nebo raději koupit nová.a co zadní lampy,předchozí majitel je nastříkal černou barvou"tuzing jak prase" čím to dát dolů ?
2003 VW Passat 3BG kombi 1.9 TDI PD 96kw
White combi with red rims
http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=126&t=187129" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=126&t=187129" onclick="window.open(this.href);return false;
- Mažňák
- VWexpert
ale světla co mají sklo už nezachráníš pokud je to plexi a podobně tak to jde
2003 VW Passat 3BG kombi 1.9 TDI PD 96kw
- Scholles
- Jezdec
Dá se zkrátka cokoliv. Třeba i toto poničení od odstřiků
-
- Řidič
Tak jsem se opet pustil do dalsi renovace... prikladam foto jak vypadaji cocky po par letech sviceni.. a jak je dulezite je vycistit..
-
- Řidič
No a čím jsi to teda čistil.Nějakou sadou o které tu byla řeč?Potřebuji to taky udělat,tak ať vím čím a jak.Díky
VW Passat 2.8 V6 4motion
-
- Řidič
Beddy píše:No a čím jsi to teda čistil.Nějakou sadou o které tu byla řeč?Potřebuji to taky udělat,tak ať vím čím a jak.Díky
Sada carex vne, cocku a vnitrek svetla hadrikem na lcd display.. a tzv svedskou uterkou.. - domaci potreby.
-
- Nový člen
Kolega si udělal na zadním světle Pola aua, tak mě poprosil o pomoc při renovaci, protože mi z renovace světel zbyla ze sady pasta, atd.. Vyndal ho, že ho i vypláchne, aby to bylo 100% čisté. Plast zadního světla je měkký, šlo to skvěle i s těma už ojetýma smirkama, výsledek jako ty moje přední světla. No, leštili jsme nakonec i to druhé
Já jsem kupoval na http://www.autolesk.cz" onclick="window.open(this.href);return false;. Rodina ze Slovenska si taky zrenovovala světla svého vozového parku
, našli to na http://www.autoren.sk" onclick="window.open(this.href);return false;. U nás to jde ale koupit všude, ať nedělám reklamu jednomu shopu. Přidávám fotky, výsledek mě dostal.

-
- Nový člen
Toto forum sledujem z "diaľky" už dlho, teraz som si hovoril, že už je načase taky napísať. Túto sadu ktorú požil "borec" predo mnou poznám a taky používam už dlho, možno by som sa z tým nemal chváliť, ale občas je dobré si niečo privyrobiť a hlavne po tom čo som z tým začal majú všetci susedia "NOVÉ" svetla. Je až prekvapujúce ako je to jednoduché. Do dvoch hodín práce nemožno spoznať, či sa jedná o nové svetlá alebo nie. Asi ste porozumeli, že som zo Slovenska, preto sa nebojím že by som prišiel o "kšeft"
Nebojte sa toho a choďte do toho. Z výsledku budete nadšenie a hlavne na dlho, nie ako z tempom, pastou na zuby, atp. Tieto nezmysly som skúšal tiež, tak nech zbytočne neutrácate úsilie a čas rovnako ako ja.
Nebojte sa toho a choďte do toho. Z výsledku budete nadšenie a hlavne na dlho, nie ako z tempom, pastou na zuby, atp. Tieto nezmysly som skúšal tiež, tak nech zbytočne neutrácate úsilie a čas rovnako ako ja.