Motorizácia: 2.0TDi 110kw/150PS Bluemotion, 6DSG.
Auto je pôvodom z Nemecka, ročník 2016. Farba: Deep Black Perleffekt, nabehané 174k km po Nemeckých diaľniciach. Dôvodom predaja bola výmena za VW T-Roc v benzíne, kvôli emisným škrtom v Nemecku (ibažeby prekvapilo niečo iné).
Úroveň výbavy Highline + nejaké príplatkové gebuziny ako asistent diaľkových svietiel s natáčaním a vyrezávaním okoloidúcich áut, vyhrievaný volant, parkpilot atď.
Auto čaká na KO a na ŠPZ a potom už len jazdiť, jazdiť a jazdiť (dúfam

Rozhodoval som sa medzi Passat B8, Superb 3gen, BMW 3 Touring F30. BMW bolo pohodlné, dobre sa mi v tom sedelo ale odradil ma zadný pohon (manželka na tom bude tiež jazdiť) a štvorkoliek v dobrom stave bolo málo. Kufor bol v porovnaní so Superbom a Passatom výsmechom batožinových priestorov.

Superb 3gen, taktiež príjemné sedenie ale nevedel som si pomôcť a stále to vo mne evokovalo prerastenú Octaviu 3gen, samozrejme hlavne v interiéri. Veľké plus malo superb vo verzii Liftback, nakoľko je to elegantná limuzína, ale komfort nakladania do kufra rovnaký (možno aj lepší) ako pri Combi verzii.
Nakoniec sme sa predsa len rozhodli pre Passat B8 Variant. Prvý sme pozerali v Rimavskej, v autobazári. Naozaj krásne auto, 140kw, 4motion, šedá metalíza, vnútri koža/alcantara + drevo dekor, Active Info Displej, slušná výbava. Avšak po pripojení na diagnostiku vyhodilo more červených a druhé more čierných chýb. Neboli to veci, ktoré by sa nedali opraviť, ale vyžadovalo si to zainvestovať ešte min. 2000€ aby to bolo všetko v poriadku (a to nerátam do toho prepis, klasický servis oleje, filtre, rozvody a ostatné papierovačky).
Druhá varianta bola B8 Variant v Night Blue metalíze, 140kw, predný náhon, podobná výbava ako víťaz. Čo čert nechcel, Nemec ho predal za ten čas, kým sme pozreli iný. Po rozhodnutí, že čierny s Panoramou, svetlou Alcantarou na sedačkách nie je až taký pekný, sme sa chceli vrátiť pre modrý, ten však už bol preč.
Takže bo strastiplnom výbere a špekulácii sme si našli všetci k sebe cestu a víťazom sa stal tento kúsok. Dúfam, že sa patrične odmení za záchranu

prikladám zopár fotiek (zatiaľ iba z inzerátu), po prihlásení to vyluxujem a nafotím niečo lepšie: