TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

1995 - 20..

Moderátoři: M@rty74, michall

Odpovědět
Uživatelský avatar
Alhambra
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 3
Registrován: 24.02.2006 21:02

TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od Alhambra »

Pro ty co nemají tempomat v Alhambře,Sharanu,Galaxy a ostatních značek koncernu VW.Jedná se hlavně o motory PD.Bez záruky možná použítí i u jiných typů TDI
http://www.gsa.kabel1.cz/index.php?opti ... view&id=24" target="_blank

Uživatelský avatar
jenda
Profík
Profík
Příspěvky: 943
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: u Č. Budějovic

Příspěvek od jenda »

Tak jsem vyzkoušel ten návod a od soboty mám také funkční tempomat, dneska jsem ho zkoušel, montáž v pohodě, jen jsem měl krátký kabel od páčky tak jsem ho musel nastavit a měl jiné barvy než v popisu, a ta gumová průchodka vedle spojky, když jsem jí chtěl propíchnout tak mi vypadla do motorového prostoru, pro TDI PD se mají zapojit piny 14,44,45,46, a při aktivaci jsem nemačkal Q ale potvrdit.

Uživatelský avatar
akpauto
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 7
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Kroměříž

Příspěvek od akpauto »

Jo tu průchodku už taky nemám. Někde v motoru. Mam tam tempomat asi tak měsic,podle tohodle návodu a funguje. Vedl jsem to hlavním svazkem,je to blíž k jednotce,

rfarsky
Závodník
Závodník
Příspěvky: 683
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rfarsky »

Bez průchodky musí bejt slyšet více motor v kabině nebo ne?

Marek77
VWexpert
VWexpert
Příspěvky: 3883
Registrován: 24.02.2006 21:02

Příspěvek od Marek77 »

Chlapi.

Kde se dá koupit tempomat na starší verzi Sharana / Galaxy (mám rok 1999) za cenu přijatelnější než originál??? (originál cena je 3350 Kč).

Pokud mi někdo umíte poradit, prosím Vás moc, piště mi na mail, na těchto stránkách nebývám často, anebo mi pošlete SMS na 774890244.

Moc díky.......

Uživatelský avatar
denisdenis
Řidič
Řidič
Příspěvky: 185
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Ostrava - okolí

Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od denisdenis »

Alhambra píše:Pro ty co nemají tempomat v Alhambře,Sharanu,Galaxy a ostatních značek koncernu VW.Jedná se hlavně o motory PD.Bez záruky možná použítí i u jiných typů TDI
http://www.gsa.kabel1.cz/index.php?opti ... view&id=24" target="_blank
Super jak cip,takovy navod kdyz se ti neotevre !!!! Jak se tam da registrovat ?

Uživatelský avatar
jbarman
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 325
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Ždánice u Kyjova

Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od jbarman »

Nenašel by se někdo z Východních Čech, kdo by mi pomohl s montáží a se zprovozněním páčky tempomatu. Moc si na to sám netroufám. Mám koupenou tuhle páčku: http://hamar.cz/cs/volkswagen/tempomat- ... ginal.html

Uživatelský avatar
pistahufnagl
VWjunior
VWjunior
Příspěvky: 1725
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Královéhradecko
Kontaktovat uživatele:

Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od pistahufnagl »

Když budeš potřebovat něco podržet nebo podat klíč, tak rád pomůžu. S odbornou radou už je to ale horší, rád se ale poučím a poznám dalšího klubáka. :lol:
UBYTOVÁNÍ V JAROMĚŘI:
http://www.penzionexpanze.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrázek

Uživatelský avatar
jbarman
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 325
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Ždánice u Kyjova

Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od jbarman »

Tak jsem nevydržel a zrovna dnes jsem nechal páčku namontovat v odborném servisu. Snad si s tím poradí, neboť dle návodu montáže na GSA stránkách jde tempomat namontovat do vozidel u kterých svítí na budících při otočení klíčku EPC. Tak uvidíme, potom poreferuji.

Uživatelský avatar
Matuf
Závodník
Závodník
Příspěvky: 538
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: VWýchodní Čechy
Kontaktovat uživatele:

Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od Matuf »

:mrgreen: To epc je jen u benzínových motoru u kterých signalizuje elektronickej plyn. u Našich 66+85+96Kw Diesel motoru je to už standart. Jinak dotaz kolik si za to řekli??

Uživatelský avatar
jbarman
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 325
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Ždánice u Kyjova

Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od jbarman »

Tos mě docela uklidnil, dělají mi na tom celkovou prohlídku tak potom, až to bude hotové poreferuji

Uživatelský avatar
Auto1
Závodník
Závodník
Příspěvky: 509
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Opava city
Kontaktovat uživatele:

Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od Auto1 »

Tady si můžete vytisknout schéma:
tempoš šaryk 001.jpg
Informace: Pokud máte např na autě z roku 2002 tempomat tlačítkový,a chcete jej nahradit shodným tempomatem,který je už novější kolébkový (má dvě šipky jako tlačítka palubního PC na páčce stěračů) tak vězte,že je to plně kompatibilní,a stačí přehodit jen díl za díl,zapojení pinů v patici je shodné není třeba žádných úprav.
Naposledy upravil(a) Auto1 dne 14.02.2011 16:39, celkem upraveno 1 x.
IMPORT A PRODEJ AUT: http://www.1auto.tk" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
jbarman
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 325
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Ždánice u Kyjova

Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od jbarman »

Takže, jak jsem slíbil popíšu náklady na montáž tempomatu do AUY.
:arrow: Páčka tempomatu 1416,- + poštovné od Hamaru - viz předešlé příspěvky
:arrow: montáž přes známého 800,- je to docela drbačka, docela dost se toho musí rozdělat a prodlužovat kabeláž

Technik mi říkal, že namontoval páčku, vše připojil podle návodu, aktivoval tempomat přes VAG, rozsvítila se kontrolka tempomatu a na projížďce zjistil, že to stejně nefunguje, pak se v tom přes VAG ještě šťoural, a najednou to běží.

Již jsem to zkoušel a funguje to k mé spokojenosti dobře

standalitvínov
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 4
Registrován: 08.12.2007 21:51

Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od standalitvínov »

Ahoj, nenašel by se někdo z mostecka a okolí kdo by mi s tempomatem pomohl?

Ford Galaxy 2002 TDI PD.

Rád zaptatím i v tekuté měně.. :D

Dík Standa

Uživatelský avatar
Dolik
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 244
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Hulín
Kontaktovat uživatele:

Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od Dolik »

chci se tak zeptat jestli muzu mit tempomat kdyz mam jeste lanko na plin
Rád jezdím Autem.jezdíme celá rodina.Ostrava,Vsetin a tak vseljak možně
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „SAG - Sharan Alhambra Galaxy“