TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

1995 - 20..

Moderátoři: M@rty74, michall

Odpovědět
Uživatelský avatar
parizek_ltm
VWexpert
VWexpert
Příspěvky: 2659
Registrován: 01.10.2008 22:01
Bydliště: Praga

Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od parizek_ltm »

tu bych mozna casem vyuzil ja. Mam nejspis nejaky nakopany kontakt a kdyz jedu na tempo a dam blinkr, tak se tempomat vypne.. :(

Uživatelský avatar
smolda
Člen klubu
Příspěvky: 3446
Registrován: 21.11.2010 16:42
Bydliště: Berounsko, D5 Exit 28

Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od smolda »

To by mohl být ten plochý vodič, kterej vede od tlačítka do konektoru...
Ford Galaxy 1.9 Ghia, PD 85kW, 2001
Don't worry, be happy
http://forum.navitym.cz/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
pelikaan
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 39
Registrován: 17.03.2010 15:33
Bydliště: Dolní Kalná

Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od pelikaan »

Taky jsem řešil podobný problém - měl jsem jen páčku a konektor ne. Měl jsem ale v šuplíku už delší dobu tento konektor , téměř bez úprav tam krásně zaplul. Nevím kolik stojí originál, ale jako ekvivalent vyhovující:
Obrázek

http://www.gme.cz/konektory-pro-ploche- ... -p800-007/

tom polivka
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: 25.12.2012 11:18

Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od tom polivka »

Zdravim všichni, Mám Sharana 1,8T motor AWC. Chtěl jsem si zapojit tempomat ale jsem bez návodu. Páčku jsem koupil i s kabelem.
Prosím poraďte někdo zapojení. Jsem trochu kutil. snad to dám. Dík

Dodo-665
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 5
Registrován: 29.03.2013 01:47

Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od Dodo-665 »

Zdravím vás , dnes som menil pačky za tempomatovu a s ovladanim pal. PC .... a mam otazku na tempomat kde ste pripojili ten kabel na napajanie +12V ? niekto piše ze na poistku č.2 . Mam to zapojit do nejakeho konektora alebo narezat izolaciu kabla z poistky č.2 a prispajkovať ho tam ? Ďakujem vam za rady
Alhambra 1.9 TDI 85kw r.v. 2003

Uživatelský avatar
michall
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 5279
Registrován: 25.09.2007 15:24
Bydliště: Praha

Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od michall »

Žádný konektor připravený není, takže v zásadě ano, připojit na kabel za pojistkou 2. NEdoporučuji použití tzv. rychlospojek.
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

Dodo-665
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 5
Registrován: 29.03.2013 01:47

Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od Dodo-665 »

takze ked za poistkou hned narezem izolaciu pripajkujem tam kabel tempomatu zaizolujem malo by to byt OK ? ďakujem
Alhambra 1.9 TDI 85kw r.v. 2003

Uživatelský avatar
michall
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 5279
Registrován: 25.09.2007 15:24
Bydliště: Praha

Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od michall »

Ano, pečlivě zaizoluj
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

Dodo-665
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 5
Registrován: 29.03.2013 01:47

Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od Dodo-665 »

tak nakoniec som to napichol na poistku č.3 pretože tam som mal Regulaciu rychlosti podla manualu , je tam 5A poistka a na č.2 je 10A. Ďakujem za rady :)
Alhambra 1.9 TDI 85kw r.v. 2003

Uživatelský avatar
ozzys
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 8
Registrován: 02.03.2010 17:40

Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od ozzys »

Potřebuji poradit s tempomatem. Mám Galaxy 2,3,automat, r.v.2003, a tempomat jde na páčce zapnout-na otáčkoměru se rozsvítí kontrolka- ale nejde nastavit rychlost tlačítkem SET.Nejdříve jsem vyměnil celou páčku, stejný problém. Jelikož mám motor Ford, jednotka motoru nejde přes VAG načíst.Proto jsem nakonec odvezl auto do servisu ke kolegovi. Ten sice přes diagnostiku BOSH jednotku načetl, ale v ní nevidí nic ohledně tempomatu. Podle schématu co mi ukázal jde fyzicky komunikační linka s konektoru do jednotky motoru, ale z ní už do jednotky tempomatu nevede. Na pedálu brzdy je dvoupólový spínač - ten funguje- a za ním blíže k motoru je nějaký spínač ze kterého jde hadička, která se rozdvojuje- do motoru a pod palubu.. Na schématu jednotky tempomatu je je zobrazen symbol motorku.Je tam nějaký podtlakový systém?
Setkali jste se někdo s tímto systémem? Vím že dieslové motory mají jiný systém. Už nad tím bádám 3 týdny, a na fóru jsem nic nenašel.


Tak jsem na to dnes konečně přišel: Mám v autě mechanický plyn a tudíž podtlakové ovládáni tempomatu. Pod levým podběhem je malá vývěva a na ní byla kompletně zduřelá a rozpadlá hadička.Po výměně tempamat konečně šlape :lol: .
Ford Galaxy 2,3 automat r.v. 2003

Uživatelský avatar
-Zemi-
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 20
Registrován: 02.03.2008 17:24
Bydliště: Most

Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od -Zemi- »

Mno po 6tem vyletu do UK a zpet chci tempomat nebo mi umrou nohy. :D

Jelikoz nemam moc nervy ani ruce na tuhle praci je nekdo kdo by mi to udelal do 96KW ASZ 04ky Sharana? Jsem z Mostu... Dojedu nemam problem...

608372848

Uživatelský avatar
tornado1
Člen klubu
Příspěvky: 14008
Registrován: 04.11.2009 13:31
Bydliště: Humpolec
Kontaktovat uživatele:

Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od tornado1 »

Namontuji bez problemu
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941

mirkokerko
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: 05.11.2015 14:22

Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od mirkokerko »

Pozdravujem, chcem sa opýtať na radu, lebo sa so zapojenim tempomatu trapim už dva týždne. Riadne sme ho chceli aktivovať cez kod 11463 pod login 11 ale akoby to nešlo. Ako budem vedieť, že je aktivovaný?

Mam problem ešte a v riadku 022 kde sa postupne zapinaju jednotky. všetky sa postupne zapnu, len posledná na pravo svieti stále nula. Keď stlačím spojku 1, keď brzdu 1, Keď zapnem tempomat predposledná nula sa zmeni na 1. Keď davam set a res opať sa objavuju jednotky. Akurat ta posledna 1 tam chyba a nech robim čo robim, na konci pri zapnutom tempomate na pačke mam aj tak vždy na konci 10. Inak mam Alhambru 2005, ASZ 96 kw. Neviete čo s tým? Dakujem. Mirkokerko

matkoooo
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 12
Registrován: 11.01.2013 17:30
Bydliště: RUžOMBEROK

Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od matkoooo »

Ahojte.
Podla obrazku som zapajal kable na konektor. ale podla obrazku je pripojený konektor 9 a nie 14? neviem ci som to spravne odcital. Pomoc PLS

Uživatelský avatar
michall
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 5279
Registrován: 25.09.2007 15:24
Bydliště: Praha

Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat

Příspěvek od michall »

Podle ktereho obrazku a co je to za auto?
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

Odpovědět

Zpět na „SAG - Sharan Alhambra Galaxy“