TOPENÍ, KLIMA: climatronic, výměna, motorek klapky

1995 - 20..

Moderátoři: M@rty74, michall

Uživatelský avatar
DiDcz
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 18
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: České Středohoří, tam u toho špinavého potoka jménem Labe

TOPENÍ, KLIMA: climatronic, výměna, motorek klapky

Příspěvek od DiDcz »

Zdar hosi,
mam takovy dotazek, vlastne dva. Climatronic prestal zobrazovat nejake znaky. Poridil jsem novy, ale... mam Sharana 2000 85kW PD a novy climatronic je z PD 85kW 2001. V tom snad az takovy problem nebude. Ale... oznaceni je stejne, jen posledni dve pismena se lisi (BX - CX) a verze toho noveho je taky vyssi S02.2 jsem mel a novy je S02.3 (nebo tak nejak) Myslite ze ho tam muzu dat?

2. Da se sehnad samostatne motorek klapky topeni, nebo musim poridi cele topeni? Climatronic po otoceni klicku blika a VAG hlasi zavadu klapky topeni.

Dik
TDI= Ten Dým Ignorujte

Uživatelský avatar
x-man
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 266
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Kadaň
Kontaktovat uživatele:

Re: Climatronic

Příspěvek od x-man »

DiDcz píše:Zdar hosi,
mam takovy dotazek, vlastne dva. Climatronic prestal zobrazovat nejake znaky. Poridil jsem novy, ale... mam Sharana 2000 85kW PD a novy climatronic je z PD 85kW 2001. V tom snad az takovy problem nebude. Ale... oznaceni je stejne, jen posledni dve pismena se lisi (BX - CX) a verze toho noveho je taky vyssi S02.2 jsem mel a novy je S02.3 (nebo tak nejak) Myslite ze ho tam muzu dat?

2. Da se sehnad samostatne motorek klapky topeni, nebo musim poridi cele topeni? Climatronic po otoceni klicku blika a VAG hlasi zavadu klapky topeni.

Dik
Mas cislo(chybu) ty klapky podle VAG?
Jestli je to ta hlavni klapka tak to je docela problem :cry:
Ford Galaxy 1.9TDI PD
GSA.KABEL1.CZ
http://www.gsa.kabel1.cz" target="_blank

Uživatelský avatar
DiDcz
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 18
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: České Středohoří, tam u toho špinavého potoka jménem Labe

Re: Climatronic

Příspěvek od DiDcz »

x-man píše:
DiDcz píše:Zdar hosi,
mam takovy dotazek, vlastne dva. Climatronic prestal zobrazovat nejake znaky. Poridil jsem novy, ale... mam Sharana 2000 85kW PD a novy climatronic je z PD 85kW 2001. V tom snad az takovy problem nebude. Ale... oznaceni je stejne, jen posledni dve pismena se lisi (BX - CX) a verze toho noveho je taky vyssi S02.2 jsem mel a novy je S02.3 (nebo tak nejak) Myslite ze ho tam muzu dat?

2. Da se sehnad samostatne motorek klapky topeni, nebo musim poridi cele topeni? Climatronic po otoceni klicku blika a VAG hlasi zavadu klapky topeni.

Dik

Mas cislo(chybu) ty klapky podle VAG?
Jestli je to ta hlavni klapka tak to je docela problem :cry:

Jak velky problem?
Jde mi o to, ze mi nabizeli cele topeni. Jestli ho vzit ci ne. Nebo na nem hlavni klapka neni?
TDI= Ten Dým Ignorujte

Uživatelský avatar
x-man
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 266
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Kadaň
Kontaktovat uživatele:

Re: Climatronic

Příspěvek od x-man »

No asi nebudes mit ten stejnej problem jako ja
ja mel tohle
01596 - Servomotor klapky cerstveho/cirkulujicihi vzduch (V154)

servomotor stoji cca 3000,- ale vetsi problem je s praci
ta vyjde podle info ve VW okolo 20000-30000 8O protoze se musi rozebrat uplne cela palubovka pry,ze se tam neda jinak dostat,ale spis ti reknou ze to nejde a mas smulu.

Ale ty mas asi neco uplne jinyho
Ford Galaxy 1.9TDI PD
GSA.KABEL1.CZ
http://www.gsa.kabel1.cz" target="_blank

Uživatelský avatar
x-man
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 266
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Kadaň
Kontaktovat uživatele:

Re: Climatronic

Příspěvek od x-man »

takhle to vypada pak kdyz rozebers celou palubovku
Přílohy
1.jpg
1.jpg (38.36 KiB) Zobrazeno 1321 x
Ford Galaxy 1.9TDI PD
GSA.KABEL1.CZ
http://www.gsa.kabel1.cz" target="_blank

Uživatelský avatar
patper
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 5487
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Praha-Rakovnicko-Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patper »

x-man
Tak to je mazec :D Taky me to ceka :cry: Takze pojdu k tobe na skoleni :wink: jak to rozebrat :oops:

Uživatelský avatar
Aknel
Řidič
Řidič
Příspěvky: 168
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Západní čechy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aknel »

Tak to už bych dohromady nedal.
Patpere jedu s tebou.

Uživatelský avatar
Bitvi
VWsenior
VWsenior
Příspěvky: 2096
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Severní čechy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bitvi »

Jo jo,v Kadani jsou šikulové 8)
Obrázek

Uživatelský avatar
x-man
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 266
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Kadaň
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-man »

Sharan-TDI píše:Jo jo,v Kadani jsou šikulové 8)
Já byl jen takový "tichý" pozorovatel!

Ale ještě jde jedna finta jak na tu klapku.
Odpojit baterku na nejakou dobu (někde jsem se dočetl i na 24h-tak nevím)a pak by měli všechny klapky najet do základní polohy (nebo si ji znovu najít a nastavit a prej to i někomu pomohlo
Ford Galaxy 1.9TDI PD
GSA.KABEL1.CZ
http://www.gsa.kabel1.cz" target="_blank

Uživatelský avatar
kos
Řidič
Řidič
Příspěvky: 100
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: České Budějovice

Příspěvek od kos »

Není to tak hrozný - vyndat palubovku - pokud víš jak na to.
Už jsem to jednou absolvoval - spíš je problém si na to najít čas. spodní část palubovky rozebereš v pohodě - musíš si dávat pozor ať nic neulámš - hlavně teď v zimě. vrchní díl palubovky s kapliškou a budíkama taky sundáš s trochou šikovnosti. Problém je pak s platem pro rozvod zduchu (je to skoro stejně veliký jak vrchní díl palubovky) protože mi nešel ven ani za nic. pak jsem zjistil, že jo drží dva šrouby co jsou na té fotce od x-mana - to jsou ty zlaté plechové matky (jedna je vledo dolu od šipky a druhá je od tý první doleva cca 30 cm (ve skutečnosti) - s těmi je problém, protože se musí povolit od motoru. Takže vyndat plast (jako při výměně pylového filtru) vyndat stěrače - celej mechanismus s motorkem (rovnou je rozebrat a promazat !!! rádi a často zareznou a pak si v zimně nesetřete). Pak odehnout textilní výplň a myslím 10 ořechem povolit - nemusí se vyšroubovat - stačí pár otáček aby vám matky nespadly a pak jde to plato vytáhnout. - než jsem na to přišel tak jsem myslel že se pos...u

Uživatelský avatar
patper
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 5487
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Praha-Rakovnicko-Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patper »

Tak to mi cekakaji zajimave veci :!: Mam K.O. airbag,takze az sezenu palubku.... :cry:

milo.e
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: 19.10.2010 19:27

kurenie

Příspěvek od milo.e »

neviete kde sa nacadza servo klapky čerstveho vzduchu na alhambre.dik

Uživatelský avatar
bodyvlk
Závodník
Závodník
Příspěvky: 514
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: východní čechy

Re: kurenie

Příspěvek od bodyvlk »

Pod přístrojovkou za kastlíkem. Tam je servo klapka na uzavření přívodu vzduchu do auta. Mám jedno navíc.

Uživatelský avatar
kosa
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 47
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: TOPENÍ, KLIMA: climatronic, výměna, motorek klapky

Příspěvek od kosa »

i když tu v tématu již chvíli nikdo nebyl , třeba někdo odpoví ........ pokud se vymění jeden z motorků bud za nový nebo starší je potřeba udělat základní nastavení?? myslím že jsem ve visu viděl možnost řešení zkontrolovat a provést základní nastavení. dík za info
sha ll, auy, 2000, 85kw

Uživatelský avatar
kaplon
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 11
Registrován: 11.03.2016 10:30
Bydliště: SK

Re: TOPENÍ, KLIMA: climatronic, výměna, motorek klapky

Příspěvek od kaplon »

Vie mi niekto poradit kde sa nachadzaju tieto servomotorceky podla tychto chyb

25b - Footwell/Defrost Flap Servo Motor
4F8 - Central Flap Servo Motor
4FA - Recirculation Flap Servo Motor
318 - Air Conditioner Pressure Switch

Dik

Odpovědět

Zpět na „SAG - Sharan Alhambra Galaxy“