PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

1995 - 20..

Moderátoři: M@rty74, michall

Odpovědět
Uživatelský avatar
pistahufnagl
VWjunior
VWjunior
Příspěvky: 1725
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Královéhradecko
Kontaktovat uživatele:

PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od pistahufnagl »

Ahoj. Nebudete tomu věřit, ale buď jsem se zbláznil já nebo tachometr. 8O Jedu si třeba padesátkou a ručička tachometru lítá od 0 do 200, pak chvíli stojí na 120, pak na 80 a pak frk nahoru, frk dolů a tak pořád dokola. Stromy se ale míhají pořád stejnou rychlostí. Nevíte kde je zakopaný punťa? Co říká tachometru kolik tam ukázat? Bowden už to asi nebude, že?
UBYTOVÁNÍ V JAROMĚŘI:
http://www.penzionexpanze.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrázek

Uživatelský avatar
k_lada
Řidič
Řidič
Příspěvky: 110
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od k_lada »

Já bych to tipoval že to bude snímaný elektronicky někde na převodovce a bude tam špatnej kontakt. Takhle se to chová u většiny aut když je špatněj kontakt. Většinou je ta chyba hned u převodovky.

Uživatelský avatar
pistahufnagl
VWjunior
VWjunior
Příspěvky: 1725
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Královéhradecko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pistahufnagl »

Díky, nechám to zkouknout a dám vědět
UBYTOVÁNÍ V JAROMĚŘI:
http://www.penzionexpanze.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrázek

Uživatelský avatar
daber
Profík
Profík
Příspěvky: 952
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Český Krumlov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od daber »

Pišto bude to jak píše k lada.Na převodovce je snímač rychlosti,tuším že z toho jdou 3 dráty a tam by ten puňťa mohl bejt.

Uživatelský avatar
pistahufnagl
VWjunior
VWjunior
Příspěvky: 1725
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Královéhradecko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pistahufnagl »

daber píše:Pišto bude to jak píše k lada.Na převodovce je snímač rychlosti,tuším že z toho jdou 3 dráty a tam by ten puňťa mohl bejt.
dík, kouknu na to - nemáš náhodou obrázek kde ty dráty jsou? Psal jsem ti e-mail - přišel ti?
UBYTOVÁNÍ V JAROMĚŘI:
http://www.penzionexpanze.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrázek

Uživatelský avatar
daber
Profík
Profík
Příspěvky: 952
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Český Krumlov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od daber »

Jo před chvilkou sem to otevřel.Kouknu na to a skusím to vyfotit,snad to půjde,večer bych to sem hodil.Tu komfortku sem nehledal,ale podle netu,když sem to studoval,tak by měla být u pojistek,tak to musím ještě prostudovat.

Uživatelský avatar
daber
Profík
Profík
Příspěvky: 952
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Český Krumlov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od daber »

Sorry dneska sem se k tomu nedostal,ale zejtra to snad vyjde.

Uživatelský avatar
pistahufnagl
VWjunior
VWjunior
Příspěvky: 1725
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Královéhradecko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pistahufnagl »

KOukal jsem do manuálu, ale nějak ty čidla nemůžu najít. V servisu mě objednali na 21.5., tak se to do tý doby snad nepo...
UBYTOVÁNÍ V JAROMĚŘI:
http://www.penzionexpanze.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrázek

Uživatelský avatar
daber
Profík
Profík
Příspěvky: 952
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Český Krumlov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od daber »

Tak sem tak koukal a nikde to neni vidět,asi to bude někde pěkně zašitý.Mrzí mě to ale v tom ti asi nepomůžu,ale už seš objednanej tak uvidíš.

Uživatelský avatar
pistahufnagl
VWjunior
VWjunior
Příspěvky: 1725
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Královéhradecko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pistahufnagl »

Tak spraveno. Uhnilé dráty někde u převodovky. Tisícovka z peněženky zmizela, ale už zase vše funguje tak jak má. Ťuk, ťuk, ťuk .. abych to nezakřiknul
UBYTOVÁNÍ V JAROMĚŘI:
http://www.penzionexpanze.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrázek

Uživatelský avatar
Auto1
Závodník
Závodník
Příspěvky: 509
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Opava city
Kontaktovat uživatele:

Tacho ukazuje malou rychlost,kde je chyba, VAG kódování?

Příspěvek od Auto1 »

Čau Šaranisti Galaxisti a Alhambřisti :)
Tady kolega si půjčil ode mě VAG a samozdřejmě problém.
Nastavil si tažné a nějaké další fičury,akorát má problém.
Všechno mu funguje,ale budík tacho mu ukazuje malou rychlost,což je o cca 15kmh méně,než GPS,přičemž,než to rozvrtal,tak to ukazovalo +- asi jen 3kmh odchylku,takže něco je špatně.

Já tuším,odkud vítr vane,a říkal jsem mu,ať si to kódování budíku dá zpět,jak bylo,ale on neví,co tam měl.
Tak,a co teď? Základ je myslím xx111 že? Asi mu poradím,ať to tam hodí,a uvidí,ale on by potřeboval jinou radu.

Nemáte někdo budíky do 260 s teplotou oleje a voltmetrem,maxidot,nastavené hlášení ostřikovačů a nastavené tažné zařízení? Pro tohleto by on potřeboval kód,a neví jaký.

Já si totiž myslím,že on zadal kód pro budíky do 220kmh,a tím pádem mu to ukazuje špatně.
(Taky maxidot ukazuje vysokou spotřebu a počítadlo km ukazuje méně km,prostě proto,že tacho ukazuje málo)
Už tam měl chybu,že mu nefungoval teploměr oleje,to jsem mu spravil,ale tacho fakt nevím.
Kdyby někdo náhodou věděl,tak se ozvěte,díky.
IMPORT A PRODEJ AUT: http://www.1auto.tk" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
widle
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 6548
Registrován: 25.09.2007 18:49
Bydliště: Pržno okr. Frýdek-Místek
Kontaktovat uživatele:

Re: Tacho ukazuje malou rychlost,kde je chyba, VAG kódování?

Příspěvek od widle »

čau, já mm trošku jinačí problém, mi tacho funguje cca půl hodiny normálně, pak spadne ručička na nulu a chodí od nuly do 40 km/h, dál ne...měl jsem to na pc, ten mi ukázal vadný snímač, dal jsem nový a chyba je pořád stejná...dle počítače mám spotřebu i 51 litrů...což je logické, dle udávané rychlosti...nevíš, co by to mohlo být?
žiju stále kupředu, protože tak je to správné.... http://www.Bodroteam.cz

Uživatelský avatar
abeljozef
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3915
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Trnava

Re: Tacho ukazuje malou rychlost,kde je chyba, VAG kódování?

Příspěvek od abeljozef »

Auto1 píše:Čau Šaranisti Galaxisti a Alhambřisti :)
Tady kolega si půjčil ode mě VAG a samozdřejmě problém.
Nastavil si tažné a nějaké další fičury,akorát má problém.
Všechno mu funguje,ale budík tacho mu ukazuje malou rychlost,což je o cca 15kmh méně,než GPS,přičemž,než to rozvrtal,tak to ukazovalo +- asi jen 3kmh odchylku,takže něco je špatně.

Já tuším,odkud vítr vane,a říkal jsem mu,ať si to kódování budíku dá zpět,jak bylo,ale on neví,co tam měl.
Tak,a co teď? Základ je myslím xx111 že? Asi mu poradím,ať to tam hodí,a uvidí,ale on by potřeboval jinou radu.

Nemáte někdo budíky do 260 s teplotou oleje a voltmetrem,maxidot,nastavené hlášení ostřikovačů a nastavené tažné zařízení? Pro tohleto by on potřeboval kód,a neví jaký.

Já si totiž myslím,že on zadal kód pro budíky do 220kmh,a tím pádem mu to ukazuje špatně.
(Taky maxidot ukazuje vysokou spotřebu a počítadlo km ukazuje méně km,prostě proto,že tacho ukazuje málo)
Už tam měl chybu,že mu nefungoval teploměr oleje,to jsem mu spravil,ale tacho fakt nevím.
Kdyby někdo náhodou věděl,tak se ozvěte,díky.
Kodovanie Budikov s maxidotom rocnik 06/2002

Pri inych rocnikoch mohlo dojst k urcitym zmenam.

Kod sa sklada z 5 tich cisiel ktore definuju 4 skupiny.

Skupina XXxxx Definicia mimoriadnej vybavy

00 - bez mimoriadnej vybavy
+ 01 - aktivuje kontrolu brzdoveho oblozenia (vyzaduje adekvatnu kabelaz
+ pripojenu do pristrojovej dosky)
+ 02 - aktivuje kontrolu zapnutia bezp. Pásov (ci je sofer priputany)
+ (vyzaduje adekvatnu kabelaz pripojenu do pristrojovej dosky)
+ 04 - aktivuje indikaciu nizkeh hladiny vody v nadrzke ostrekovačov
+ (vyzaduje adekvatnu kabelaz pripojenu do pristrojovej dosky)
+ 08 - aktivuje palubny pocitac (vyzaduje pripojenie packy s prepinacmi
+ pal. pocitaca do pristrojovej dosky, inac maxidot ukazuje len
+ vonkajsiu teplotu)
+ 16 - aktivuje moznost navigacia v rozsirenom menu (ak je navigacny system prepojeny do pristrojovej dosky).

Vysledna vybava sa urcuje scitanim uvedenych prvkov. Auto v plnej vybave bude mat 01 + 02 + 04 + 08 + 16 = 31

Skupina xxXxx definuje region urcenia vozidla

1 by mala byt Europa
2 by mala byt USA
3 by mala byt Kanada
4 by mala byt Velka Britania
5 by mala byt Japonsko
6 by mala byt Saudská arábia
7 by mala byt Austrália

Skupina xxxXx definuje servisne intervaly

0 by mal byt Pevny interval bez snimača hladiny oleja (QG0)
1 by mal byt Variabilny interval zo snimacom hladiny oleja (QG1)
2 by mal byt Pevny interval zo snimacom hladiny oleja (QG2)
3 by mal byt bez indikacie servisneho intervalu (USA, Kanada)

Skupina xxxxX by mala definovat typ Prevodouky a moze ovplyvnovat aj ukazovatel rychlosti.

Presne kody nepoznam (ja mam AUY na kod mam 1)
Maly by byt 2 moznosti 1 a 3.

Po zmene kodovania by si mal ukoncit komunikaciu s a vypnut a zapnut zapalovanie.

Uživatelský avatar
abeljozef
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3915
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Trnava

Re: Tacho ukazuje malou rychlost,kde je chyba, VAG kódování?

Příspěvek od abeljozef »

widle píše:čau, já mm trošku jinačí problém, mi tacho funguje cca půl hodiny normálně, pak spadne ručička na nulu a chodí od nuly do 40 km/h, dál ne...měl jsem to na pc, ten mi ukázal vadný snímač, dal jsem nový a chyba je pořád stejná...dle počítače mám spotřebu i 51 litrů...což je logické, dle udávané rychlosti...nevíš, co by to mohlo být?
Ze by kabelaz alebo vadny kontakt. Pistahufnagl mal podobny pboblem. Ked tak mu skus mu poslat SZ.

Uživatelský avatar
Auto1
Závodník
Závodník
Příspěvky: 509
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Opava city
Kontaktovat uživatele:

Re: Tacho ukazuje malou rychlost,kde je chyba, VAG kódování?

Příspěvek od Auto1 »

abeljozef píše:
Auto1 píše:Čau Šaranisti Galaxisti a Alhambřisti :)
Tady kolega si půjčil ode mě VAG a samozdřejmě problém.
Nastavil si tažné a nějaké další fičury,akorát má problém.
Všechno mu funguje,ale budík tacho mu ukazuje malou rychlost,což je o cca 15kmh méně,než GPS,přičemž,než to rozvrtal,tak to ukazovalo +- asi jen 3kmh odchylku,takže něco je špatně.

Já tuším,odkud vítr vane,a říkal jsem mu,ať si to kódování budíku dá zpět,jak bylo,ale on neví,co tam měl.
Tak,a co teď? Základ je myslím xx111 že? Asi mu poradím,ať to tam hodí,a uvidí,ale on by potřeboval jinou radu.

Nemáte někdo budíky do 260 s teplotou oleje a voltmetrem,maxidot,nastavené hlášení ostřikovačů a nastavené tažné zařízení? Pro tohleto by on potřeboval kód,a neví jaký.

Já si totiž myslím,že on zadal kód pro budíky do 220kmh,a tím pádem mu to ukazuje špatně.
(Taky maxidot ukazuje vysokou spotřebu a počítadlo km ukazuje méně km,prostě proto,že tacho ukazuje málo)
Už tam měl chybu,že mu nefungoval teploměr oleje,to jsem mu spravil,ale tacho fakt nevím.
Kdyby někdo náhodou věděl,tak se ozvěte,díky.
Kodovanie Budikov s maxidotom rocnik 06/2002

Pri inych rocnikoch mohlo dojst k urcitym zmenam.

Kod sa sklada z 5 tich cisiel ktore definuju 4 skupiny.

Skupina XXxxx Definicia mimoriadnej vybavy

00 - bez mimoriadnej vybavy
+ 01 - aktivuje kontrolu brzdoveho oblozenia (vyzaduje adekvatnu kabelaz
+ pripojenu do pristrojovej dosky)
+ 02 - aktivuje kontrolu zapnutia bezp. Pásov (ci je sofer priputany)
+ (vyzaduje adekvatnu kabelaz pripojenu do pristrojovej dosky)
+ 04 - aktivuje indikaciu nizkeh hladiny vody v nadrzke ostrekovačov
+ (vyzaduje adekvatnu kabelaz pripojenu do pristrojovej dosky)
+ 08 - aktivuje palubny pocitac (vyzaduje pripojenie packy s prepinacmi
+ pal. pocitaca do pristrojovej dosky, inac maxidot ukazuje len
+ vonkajsiu teplotu)
+ 16 - aktivuje moznost navigacia v rozsirenom menu (ak je navigacny system prepojeny do pristrojovej dosky).

Vysledna vybava sa urcuje scitanim uvedenych prvkov. Auto v plnej vybave bude mat 01 + 02 + 04 + 08 + 16 = 31

Skupina xxXxx definuje region urcenia vozidla

1 by mala byt Europa
2 by mala byt USA
3 by mala byt Kanada
4 by mala byt Velka Britania
5 by mala byt Japonsko
6 by mala byt Saudská arábia
7 by mala byt Austrália

Skupina xxxXx definuje servisne intervaly

0 by mal byt Pevny interval bez snimača hladiny oleja (QG0)
1 by mal byt Variabilny interval zo snimacom hladiny oleja (QG1)
2 by mal byt Pevny interval zo snimacom hladiny oleja (QG2)
3 by mal byt bez indikacie servisneho intervalu (USA, Kanada)

Skupina xxxxX by mala definovat typ Prevodouky a moze ovplyvnovat aj ukazovatel rychlosti.

Presne kody nepoznam (ja mam AUY na kod mam 1)
Maly by byt 2 moznosti 1 a 3.

Po zmene kodovania by si mal ukoncit komunikaciu s a vypnut a zapnut zapalovanie.

Velmi děkuji,už to běhá korektně,sice se to vyřešilo už dávno,ale pro ostatní,problém byl v kodu typ převodovky,1 je manuál a 3 Tiptronic,a on tam měl 2,což byl nesmysl,a pak se diví,že mu to ukazuje kraviny.
IMPORT A PRODEJ AUT: http://www.1auto.tk" onclick="window.open(this.href);return false;

Odpovědět

Zpět na „SAG - Sharan Alhambra Galaxy“