PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

1995 - 20..

Moderátoři: M@rty74, michall

Odpovědět
Uživatelský avatar
hiero
Závodník
Závodník
Příspěvky: 656
Registrován: 13.02.2009 15:18
Bydliště: Štúrovo, Slovensko

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od hiero »

Máš tam správne kolesá?

Adamek32
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 6
Registrován: 08.07.2019 16:17

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od Adamek32 »

hiero píše:Máš tam správne kolesá?
Určitě, ručička rychlosti jsem strašně rychle nahoru,spíš bude problém, dle mě, že nejsou správně nakodované.

Uživatelský avatar
hiero
Závodník
Závodník
Příspěvky: 656
Registrován: 13.02.2009 15:18
Bydliště: Štúrovo, Slovensko

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od hiero »

Môže byť že sú zle nakodovane a predtým boli v automate alebo štvorkolke..

Adamek32
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 6
Registrován: 08.07.2019 16:17

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od Adamek32 »

hiero píše:Môže byť že sú zle nakodovane a predtým boli v automate alebo štvorkolke..
Je to vcelku možný. A dá se to nakodovat, našel jsem pár návodu zrovna zde myslím na kódování.
Jen nemám potřebný sw a vag.
Jde mě o to jestli to pomůže překodováním,jinak vše ostatní na budíkach funguje.
Plus maxidot, ale bylo mé řečeno,že by se měl rozchodit když se to správně nakoduje.

Uživatelský avatar
hiero
Závodník
Závodník
Příspěvky: 656
Registrován: 13.02.2009 15:18
Bydliště: Štúrovo, Slovensko

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od hiero »

Tak si nájdi niekoho v okolí kto vybavenie má...malo by to ísť aj s vcds

Uživatelský avatar
hiero
Závodník
Závodník
Příspěvky: 656
Registrován: 13.02.2009 15:18
Bydliště: Štúrovo, Slovensko

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od hiero »

a ked budem mat cas pripojim pc a pozriem ake mam ja kodovanie a upnem to....

Adamek32
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 6
Registrován: 08.07.2019 16:17

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od Adamek32 »

Super děkuji moc,už jsem pár lid našel sice ne přímo z Brna, ale tak 100km od domova, ale pokud by to pomohlo,jinak je to rok 2000 nová verze už, v té nejvyšší výbavě. 1.9 TDI 85kW
Btw možná to bude tím,že auto mělo do 220km/h budíky a teď tam jsou do 260km/h to by možná vysvětlovalo proč rychlost vůči tachometru nesedí.
Díky moc

Uživatelský avatar
hiero
Závodník
Závodník
Příspěvky: 656
Registrován: 13.02.2009 15:18
Bydliště: Štúrovo, Slovensko

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od hiero »

ja mam tie iste ako ty nafta a budik do 260.....vid foto.....problem bude v kodovani..moje kodovanie vid foto 2 a dalsie je foto ako treba kodovanie urcit podla vybavy podla oblasti kde bude jazdit, podla intervalu a prevodovky....ako vyplyva z napovedy prve dve cisla musi scitavat hodnoty ako mas vybavu a to ostrekovac, kontrola dosiek atd.......co mas tak jednotlive hodnoty scitas a to je prve dvojcislie, dalsie cislo je krajina, dalsie druh intervalu na vymenu oleja a posledne druh prevodovky.....
Přílohy
budiky
budiky
kodovanie
kodovanie
napoveda
napoveda

Adamek32
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 6
Registrován: 08.07.2019 16:17

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od Adamek32 »

hiero píše:ja mam tie iste ako ty nafta a budik do 260.....vid foto.....problem bude v kodovani..moje kodovanie vid foto 2 a dalsie je foto ako treba kodovanie urcit podla vybavy podla oblasti kde bude jazdit, podla intervalu a prevodovky....ako vyplyva z napovedy prve dve cisla musi scitavat hodnoty ako mas vybavu a to ostrekovac, kontrola dosiek atd.......co mas tak jednotlive hodnoty scitas a to je prve dvojcislie, dalsie cislo je krajina, dalsie druh intervalu na vymenu oleja a posledne druh prevodovky.....
Perfektní, díky moc. Skvělý návod a popis.

Jardabee
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 32
Registrován: 04.10.2019 20:34

Nejde tachometer,displej ani ukazatel paliva a teploty chladiacej

Příspěvek od Jardabee »

Zdar chlapi. Mam problem s budikmi. Nejde rychlomer,ukazatel paliva a teploty chladiacej kapaliny. Otacky a vsetko ostatne ano. Neukazuje ani prejdene kilometre. Snimac rychlosti dava signal- premeral som skusackou pripojenou medzi pin 2 na snimaci a plusom baterie. Vag nehlasi chybu snimaca a budiky funguju cez vag. Akurat pisalo chybu na pristrojovke- ukazatel paliva skrat . ked vsak pokyvem s konektorom na budikoch,tak sa rucicky hybu jak maju. Ide signal od G22 priamo do budikov alebo do rj? Diky za pomoc

Jardabee
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 32
Registrován: 04.10.2019 20:34

Re: Nejde tachometer,displej ani ukazatel paliva a teploty chladiacej

Příspěvek od Jardabee »

Je to galaxy 1,9tdi 66kw rok 1997,motor AHU. Tak budiky spolky idu. Ostalo nefunkcne pociadlo km ,rychlomer a teplota chladiacej. Prave na tej strane mi odpaluje zarovky. Snimac rychlosti je ok. Impulzy dava. Vagom pretestovana pristrojovka a vsetko funguje. Kde moze byt chyba? Diky za pomoc a napady

Jardabee
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 32
Registrován: 04.10.2019 20:34

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od Jardabee »

:?: nikto nic? Kazdy uz ma nove?

Uživatelský avatar
michall
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 5277
Registrován: 25.09.2007 15:24
Bydliště: Praha

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od michall »

Jak jsi zkoušel ten snímač rychlosti? Nedal sis nové autorádio? Motor stěračů? Tam všude je signál rychlosti a některá zařízení ho mohou "stahovat", tj. samotný snímač signál dá, ale třeba autorádio ho poškodí (ten signál). Nebo třeba studeňáky na desce budíků (
ked vsak pokyvem s konektorom na budikoch,tak sa rucicky hybu jak maju
, .... Pokud máš tu možnost, zkus jiné budíky (stejné auto) a podle výsledku hledej chybu.
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

Jardabee
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 32
Registrován: 04.10.2019 20:34

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od Jardabee »

radio mam uz pol roka nove.mal som problem s odpajacom nafty-prelomeny kabel,ale uz je vymeneny. snimac som skusal multimetrom. medzi signal a plus baterie som dal multimeter a krutil tou hriadelkou a volty sa pekne menili v zavislosti od rychlosti tocenia. nemam od koho pozicat budiky. vagom budiky funguju. teraz mi uz ukazuje palivo aj otacky. ale rychlost a prejdene km a teplotu chladiacej nic. vag snimace nevypisal.este mam tempomat.ale nejde kedze neukazuje rychlist

Uživatelský avatar
michall
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 5277
Registrován: 25.09.2007 15:24
Bydliště: Praha

Re: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá

Příspěvek od michall »

No tak pak ještě zkusit, jestli jde signál rychlosti i při zapojení snímače. Píšeš totiž, že nejde tachometr ani tempomat, to jsou podle mě dvě oddělené věci, tacho v budíkách a tempomat v ŘJ motoru. Zaměřil bych se na ten signál.
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

Odpovědět

Zpět na „SAG - Sharan Alhambra Galaxy“