PŘEVODOVKA, MANUÁL: převodovka nedořazuje

1995 - 20..

Moderátoři: M@rty74, michall

Odpovědět
Uživatelský avatar
dolcett
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 328
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Jablonec nad Nisou

PŘEVODOVKA, MANUÁL: převodovka nedořazuje

Příspěvek od dolcett »

Stává se to u dvojky a trojky že někdy když podřazuju, tak "nedořadí" (takový ten příjemný zvuk zub-zub-zub), nekoukal jsem na to ale tam je taky takovy zavazi jako na Golfu, který pomáhá dořadit?

Uživatelský avatar
Aldys
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 15
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Třebíč

Příspěvek od Aldys »

Tenhle stejný problém jsem řešil taky,myslel jsem ,že mám něco s převodovkou,ale naštěstí to bylo jen vyskočený táhlo(bovden)z držáku nad převodovkou.Stačilo ho jenom zamáčknout zpátky,ale už mě nedržely ty plastový zobáčky který to drží, aby ten bovden nevyklouznul,tak jsem to posychroval tou plastovou páskou,jak se dá zatáhnout a už je klid :wink:

Uživatelský avatar
dolcett
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 328
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Příspěvek od dolcett »

Dekuji za radu, ted se s tim uci jezdit zena (dodnes ma Pandu) tak to chci pro jistotu... ;-)

Uživatelský avatar
kazbic
VWsenior
VWsenior
Příspěvky: 2243
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: CHOMUTOV
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazbic »

Tak na to musím mrknout.Mám úúúplně stejný problém. :wink:
"Kazbič"

:ura1: "DOKUD JEŠTĚ ŽIJEM,JE VŠECHNO V.W. " :ura1:

Spolek Automobilových Gurmánů

rfarsky
Závodník
Závodník
Příspěvky: 683
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rfarsky »

Ten samí problém občas na trojce jinak v poho

Uživatelský avatar
VWMartin
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 35
Registrován: 24.02.2006 21:02

Příspěvek od VWMartin »

Nemáte někdo k tý opravě nějakou dokumentaci. Kámoš mi říkal, že na převodovce u Golfu byl nějaký štelovací šroub a když byl problém s řazením, nějak se to poštelovalo.

Uživatelský avatar
kazbic
VWsenior
VWsenior
Příspěvky: 2243
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: CHOMUTOV
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazbic »

TO:Aldys

Je to tak,jak je to na foto 1 a 2 ? Je k tomu dobrý přístup ?Ten lanovod zapadá do držáku 1B ?
Přílohy
3.JPG
3.JPG (155.69 KiB) Zobrazeno 538 x
2.JPG
2.JPG (43.58 KiB) Zobrazeno 11206 x
1.JPG
1.JPG (45.55 KiB) Zobrazeno 11215 x
"Kazbič"

:ura1: "DOKUD JEŠTĚ ŽIJEM,JE VŠECHNO V.W. " :ura1:

Spolek Automobilových Gurmánů

Uživatelský avatar
michall
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 5305
Registrován: 25.09.2007 15:24
Bydliště: Praha

Chyba řazení nebo spojky ?

Příspěvek od michall »

Jdou mi špatně řadit nízké rychlosti 1, 2 někdy i 3. Připadá mi, jako by spojky úplně nevystavila - zhora má "mrtvý" chod cca 2cm, zdola zabírá skoro u podlahy. Může to být zavzdušněné vedení spojky ? (v Jak na to je postup odvzdušnění, ale připadá mi složitý - propojuje se tam odvzdušňovací šroub kola a spojky, šlape se na brzdu jakoby se tlačila brzdovka zpátky do spojky). Nebo jsem ještě našel, že je mezi pedálem a hlavním válcem nějaká spojka/vložka. Táhla jsou OK, převodovka ani spojka hrůzné zvuky nevydává, 4 5 6 jdou řadit normálně. Sherlocka jsem prošel, ale podobný problém jsem nenašel. Nějaké nápady? Díky
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

martynekj
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 13
Registrován: 26.10.2007 12:35

Re: Chyba řazení nebo spojky ?

Příspěvek od martynekj »

Mám úplně stejný problém a to mám novou spojku. Odvzdušňovali jsme snad stokrát. Podle příspěvků, které jsem tady našel, to asi bude i částečně výrobní vada.... Škrtá to skoro každému a dokonce i na nových autech.

Uživatelský avatar
michall
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 5305
Registrován: 25.09.2007 15:24
Bydliště: Praha

Re: Chyba řazení nebo spojky ?

Příspěvek od michall »

Trochu pravdy na tom bude. Jel jsem se Sharanem 2003, tomu to dělalo taky, ale ne tak, jako mě. Že tam 1 jde pomalu se jakžtakž dá přežít, ale občas tam potřebuju rychle dát za 2 nebo za 3 a to už mi vadí.
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

Uživatelský avatar
Jose1
VWexpert
VWexpert
Příspěvky: 2619
Registrován: 02.03.2008 16:51
Bydliště: Brno

Re: Chyba řazení nebo spojky ?

Příspěvek od Jose1 »

Tak se přiznejte SAGaři, komu to taky dělá. Ať nemáme nervy a můžeme v klidu chodit spát, že je to "jen" výrobní vada. Já se hlásím, taky to pozoruji. Ještě snad poznatek. Jak se auto ohřeje, tak už to není tak poznat. Ale rychlosti tam stejně nejdou sázet tak rychle, jak u jiných aut. Někdy si připadám jak rozvážný důchodce, když řadím se studeným motorem pěkně pomalu. šup...........šup :)
Alhambra II 1,9 TDi 96KW 03 šla do světa....
Galaxy II 2,2 TDCi, 147KW 2012

http://www.avjose.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
shared
Řidič
Řidič
Příspěvky: 79
Registrován: 14.02.2008 22:01
Bydliště: Hradec Králové

Re: Chyba řazení nebo spojky ?

Příspěvek od shared »

Nedávno jsem narazil na tento problém v jiné diskusi.Řešila se otázka ,zda má vliv pozdě vyměněné gumy a klouby na spodku na převodovku a její postupný odchod do kytek.Za posledních deset let jsem jezdil felicií a dvěma oktávkami.Letos v lednu jsem si místo nich pořídil sharana II, a byl jsem nemile překvapen.Pokud je auto studené,jak se tu píše,je to šok.V oktávce řazení šlo ,jako po másle.Tady nevím ,jestli neumím jezdit - jednička katastrofa,dvojka a trojka tam jdou jako přez nějakou překážku.Musím hooodně opatrně.Jak se motor ohřeje už je to docela dobrý - asi to přeháním, ale jezdil jsem už i s tranzitem i s nisanem vanete i s kolegovým mercedesem vitem a tuhle zajímavost jsem na nich nepozoroval.Autíčko je objednaný na pondělí do servisu na kontrolu spodku tak uvidíme,jestli na něco přijdou.Pak dám vědět.

Uživatelský avatar
ajo
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 220
Registrován: 26.09.2007 21:03
Bydliště: Prešov

Re: Chyba řazení nebo spojky ?

Příspěvek od ajo »

mne tie rychlosti idu tiež ťažko. alhambra II r.2001
Obrázek

Uživatelský avatar
widle
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 6548
Registrován: 25.09.2007 18:49
Bydliště: Pržno okr. Frýdek-Místek
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba řazení nebo spojky ?

Příspěvek od widle »

když mám studený motor, jde mi špatně jednička a dvojka. Když se motor zahřeje, je vše oká. Neřeším to.Řadím opatrně, nehuntuju převodovku, nezávodím.......
žiju stále kupředu, protože tak je to správné.... http://www.Bodroteam.cz

Uživatelský avatar
Jose1
VWexpert
VWexpert
Příspěvky: 2619
Registrován: 02.03.2008 16:51
Bydliště: Brno

Re: Chyba řazení nebo spojky ?

Příspěvek od Jose1 »

Kdo tady má nový SAG? Dělá vám to už u novýho auta? Abeljozefe neschovávej se.....povídej. Nebo kdo ho má "odmalička" kdy se to začne projevovat?
Alhambra II 1,9 TDi 96KW 03 šla do světa....
Galaxy II 2,2 TDCi, 147KW 2012

http://www.avjose.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Odpovědět

Zpět na „SAG - Sharan Alhambra Galaxy“